Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Filter:

Barbados Food and Rum Festival 2016: hommage aan lokale Bajan-keuken

Op 30 november 2016 viert Barbados 50 jaar onafhankelijkheid. Reden om tijdens het Food and Rum Festival dit jaar een eerbetoon te brengen aan de rijke Bajan-keuken. Sterrenchefs als Jean-Georges Vongerichten, Craig Harding en Jason Howard behoren tot de culinaire line-up.

Culinair cruisen: kies uit de beste keukens op zee

Uit eten gaan is altijd een goed idee. Maar, welke keuken kies je: wordt het Japans, Italiaans of fusion? Met een cruisevakantie schuif je aan waar je maar wilt en reis je dagelijks langs wereldkeukens terwijl je vaart langs Cinque Terre, Marseille en Mallorca.

Barbados noteert groei bezoekersaantallen en nieuwe vluchten vanuit Europa

Het gaat goed met het toerisme naar Barbados. Het totale aantal bezoekers in de eerste helft van dit jaar groeide met 5.6% ten opzichte van dezelfde periode in 2015, dat al een recordjaar was. Nederland doet goed mee, en noteerde na een zeer goede maand augustus zelfs een toename van 8.7% tot nu toe.

Retroreis naar de Sovjettijd op Spitsbergen

Hotels in communistische stijl, een eigen bierbrouwerij en communistische curiositeiten uit de Sovjettijd. Het Sovjettoerisme ontluikt op Spitsbergen in Russische mijnwerkersdorpen als Barentsburg, Pyramiden en Grumant.

SAS investeert fors in next generation onboard WiFi en hightech vliegtuiginterieur

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS investeert 50 miljoen euro in snelle onboard WiFi-verbinding op alle korte- en middellange afstandsvluchten. Dankzij een samenwerkingen met ViaSat, krijgen SAS-passagiers een onboard internetverbinding van minimaal 12 Mb per seconde, de snelste op de Europese markt. In het verlengde daarvan wordt een nieuw, hightech vliegtuiginterieur geïntroduceerd.

Wat de luchtvaartindustrie aan Scandinavian Airlines te danken heeft

Scandinavian Airlines viert dit jaar haar 70-jarige bestaan, een periode waarin SAS het voortouw nam bij ontwikkelingen zoals inflight entertainment of de eerste vrouwelijke piloot . Dankzij research afdeling SAS Labs staat de luchtvaartindustrie nog veel moois te wachten

Voel je even een Bajan met nieuwe local experiences op Barbados

Muziek, dans, de rijke Bajan-keuken, rum en gastvrijheid zijn stevig verankerd in het DNA van de Bajans, de inwoners van Barbados. Drie nieuwe local experiences bundelen deze ingrediënten en laten je kennismaken met de Bajan-cultuur aan de hand van de hartelijke Bajans zelf.

O Solo mio: eenpersoonstoeslag voor soloreizigers overboord

Solo reizen en een cruisevakantie gaan heel goed samen, helemaal nu Costa Cruises voor ruim 30 ‘ver weg’ cruises de eenpersoonstoeslag overboord gooit. Het moment om in je eentje een avontuurlijke cruisereis te maken naar bijvoorbeeld Rio de Janeiro of de Malediven.

Cruisen voor newbies: tips voor de eerste keer op cruisevakantie

Ga je deze zomervakantie voor het eerst cruisen of overweeg je het? Waar moet je aan denken en wat neem je mee? Daarom: tips van de cruisepro’s van Costa voor iedereen die de vuurdoop krijgt als het om cruisen gaat.

Crew van 5 Pepper robots monstert aan op de Costa Diadema

Wat is leuk om te doen in Marseille of Palma de Mallorca? In welk restaurant eet ik pizza? En waar boek ik een spatreatment? Vanaf 12 juli 2016 geeft een crew van 5 jonge, 1.20 meter lange Pepper robots hierop antwoord in het Italiaans, Engels of Frans op de Costa Diadema, het vlaggenschip van Costa Cruises.