Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Filter:

Kamperen, maar dan anders, in Istrië

Het Kroatische schiereiland Istrië staat vooral bekend om de goede campings en prachtige omgeving. Voor toeristen die net even iets anders zoeken is Istrië ook erg geschikt. Glamping, minicampings en een naturistenpark. Istrië biedt het allemaal om van een kampeervakantie een net-even-iets-anders vakantie te maken.

Het Caribische eiland Barbados: daar moet op gedronken worden!

Op de vraag wat er dan gedronken moet worden is het antwoord heel duidelijk: rum. Barbados is namelijk hét geboorte-eiland van de rum. Niet alleen de oudste maar volgens velen ook de beste rum van de wereld wordt hier nog steeds gemaakt.

In dit persbulletin alles over rum, die toch het best tot zijn recht komt op het prachtige eiland zelf.

L’Oréal Paris gaat in zee met Costa Cruises

L’Oréal Paris opent haar eerste flagship store in samenwerking met Europa ’s nummer 1 cruisemaatschappij Costa Cruises.

Doe als de Italianen en kom naar truffelstreek Istrië

Bekende truffellanden zijn Frankrijk en Italië, maar ze komen op veel meer plekken voor. In Istrië bijvoorbeeld. Dat hier ook de witte truffel wordt gevonden, is zelfs bij veel truffelkenners onbekend.

Snelste man ter wereld neemt gas terug

Regerend Formule 1 wereldkampioen Jenson Button maakt een opmerkelijke move. Hij kocht een huis in Guernsey, waar een snelheidslimiet van 55 km per uur geldt.

Cruisetoerisme bezig aan Europese opmars

Volgens het rapport ‘European Cruise Contribution’ dat vandaag in Brussel is gepresenteerd door de European Cruise Council, speelt Europa een steeds grotere rol in de cruise industrie.

Barbados; meest veelzijdige sporteiland ter wereld

Naast vakantie-eiland is Barbados vooral een sporteiland. Een kleine opsomming: cricket, fietsen, mountain biken, golf, hiking, paardrijden, paragliding, polo, tennis, duiken, surfen, kite surfen, snorkelen, zeilen, kajakken, vissen, beach volley en ga zo maar door.

Istrië goede thrillseeker bestemming dichtbij

Het Kroatische schiereiland Istrië biedt goede mogelijkheden voor extreme sporten zoals caving, free climbing, para- en hang gliding. Istrië beseft zelf pas net de ongekende mogelijkheden.

Sprookjesschip voor het eerst te water

Vandaag vond ter ere van de technische tewaterlating in Venetië een ceremonie plaats van de Costa Favolosa, het 15e schip van Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij Costa Cruises en het vierde schip dat Fincantieri in twee jaar tijd afleverde aan Costa.

Cruiseschip wordt laboratorium voor milieu- en walvisbescherming

De Costa Pacifica wordt een echt onderzoeksstation voor de bescherming en bestudering van walvissen en onderzoek naar klimaatsveranderingen in de Middellandse Zee.