Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Filter:

Nog lang nagenieten van Istrië

De vakantie lijkt al weer lang geleden, maar er is een manier om nog lang na te genieten van de vakantie. Dat lukt niet met het meenemen van de lokale wijn, want die smaakt thuis altijd minder. Hoe dan?

Istrië zet stap in de toekomst met opening nieuw hotel Monte Mulini

Met de opening van het vijfsterren hotel Monte Mulini bij Rovinj in november, wordt een grote stap gezet in de toch al indrukwekkende toeristische ontwikkeling van Istrië.

Souvenirs: wegdromen of weggooien?

De zomer is voorbij en die heerlijke vakantie lijkt wel héél ver weg. Het souvenir dat gekocht is in een poging het vakantiegevoel thuis vast te houden, blijkt thuis wel erg kitscherig en het belandt in de prullenbak. Herkenbaar? Er is hoop.

Nieuwe cruisehaven St.Petersburg met Costa Cruises geïnaugureerd

De Costa Mediterranea, een van de twaalf schepen uit de Costa vloot, is vandaag het middelpunt van de festiviteiten ter ere van de opening van de nieuwe cruiseterminal van St. Petersburg. Het is de eerste fase van een ambitieus cruise & ferry project dat na voltooiing in 2010 het grootste ter wereld is.

Barbados nieuwe Martinair bestemming

Martinair heeft bekend gemaakt vanaf heden Bridgetown op het Caribische eiland Barbados aan te bieden.

Barbados start project slavernij route

In het kader van de promotie van cultureel toerisme en als eerbetoon aan het slavernij verleden, is de regering van Barbados gestart met een ‘Slavernij Route Project’.

Barbados breekt records

Sinds deze zomer heeft Barbados twee zeer speciale records op zijn naam. Het Caribische eiland ontving de meeste trans-Atlantische roeiers en de kleinste slang ter wereld werd hier ontdekt.

Mythes en verhalen rondom truffels

Aan veel delicatessen worden graag bijzondere eigenschappen toegedicht of er gaan verschillende theorieën over de ronde. Zo is het ook met truffels. Maar in hoeverre berusten die verhalen op waarheid?

Istrië stoot witte truffel van onbereikbare troon

Het hele jaar door worden in Istrië truffels gevonden, maar het najaar staat in het teken van de koning der truffels: de witte truffel. Deze truffel staat alom bekend om zijn verfijnde aroma en smaak, maar nog meer om de astronomische prijs. In Istrië zijn truffels, óók de witte, niet alleen voor de elite.

Fietsroute in het teken van truffels

Istrië heeft een uitgebreid netwerk aan fietsroutes, voor tourfietsen en mountainbikes, zware en minder zware routes en daarnaast ook nog vele thematische. In het najaar is een truffel fietsroute een aanrader voor de sportievelingen.