Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Filter:

Tips voor kids belevenissen in Istrië

Zon, zee en water zijn beproefde ingrediënten voor een geslaagde vakantie voor kinderen. Maar daarnaast kunnen kinderen op dit groene Kroatische schiereiland meer beleven en als unieke ervaring mee naar huis nemen.

Erkenning voor kwaliteit Istrische campings

Een groeiend aantal Nederlandse kampeerders heeft het zelf al ontdekt, maar wie nog twijfelt of Istrië een goede kampeerbestemming is, wordt op z’n wenken bedient door goede beoordelingen in diverse Europese toonaangevende campinggidsen.

Barbados ‘Jaar van Gourmet’ website gelanceerd

Barbados is hard op weg de culinaire hotspot van de Caribbean te worden dankzij de enorme keuze aan award winnende restaurants en gerenommeerde chefs. Reden om 2009 uit te roepen tot het ‘jaar van gourmet’ en een speciale gourmetwebsite te introduceren.

Istrië: een verrassend en bereikbaar alternatief

Wie dit jaar weer eens met de auto op vakantie wil, maar de standaardbestemmingen wil vermijden, hoeft niet ver te zoeken. Op nog geen 1300 km van Utrecht ligt Istrië. Eilanden, een turquoise zee, toprestaurants, een ongerepte kustlijn, groen binnenland; Istrië heeft het allemaal.

Kroatische regio Istrië heeft meeste top campings

De belangrijkste redenen voor de populariteit van kamperen zijn het gevoel van vrijheid en de ‘terug naar de natuur’ ervaring. Istrië, de Kroatische regio met de meeste topcampings, een overweldigende natuur en uitsekend bereikbaar, komt hier volledig aan tegemoet.

Campingparadijs in de bakermat van het naturisme

Verbondenheid met de natuur, schone stranden en de geweldige zeewaterkwaliteit zijn de grootste pluspunten van Istrië. Het Kroatische schiereiland is ook een eldorado voor naturisten en kent een lange traditie op dit gebied.

Costa gaat overeenkomst met Sony Playstation aan

Sony en Europa’s populairste cruisemaatschappij Costa Cruises zijn een overeenkomst aangegaan waardoor PLAYSTATION®3 en PlayStation®2 voor het eerst de zee op gaan.

Duurzaamheidrapport Costa met opmerkelijke resultaten

15 procent vermindering watergebruik, 10 procent minder afval, 18 procent meer afval gerecycled: dit zijn de belangrijkste resultaten in het nieuwe sustainability report dat de Italiaanse cruisemaatschappij en Europees marktleider onlangs heeft gepubliceerd.

Vijftiende telg van vloot voorzien van typische Costa signatuur

De Costa Deliziosa is het derde nieuwe Costa schip dat binnen een periode van acht maanden in de vaart gaat. Het schip, dat gebouwd wordt door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri, is nu voorzien van de karakteristieke gele schoorsteen met de blauwe ‘C’ er op.

Veel meer Nederlandse vakantiegangers naar Istrië

De groei van Istrië als vakantiebestemming heeft in 2008 doorgezet met 14 procent. Ruim 145.000 Nederlanders bezochten dit schiereiland, bijna de helft van het totaal aantal Nederlandse vakantiegangers naar Kroatië.