Persverklaring Costa Allegra

2 maart 2012

Costa Cruises bericht dat de Costa Allegra, na het aanleggen in Port Victoria, Mahé gisterenmiddag om 12 uur (lokale tijd), in ongeveer twee uur de ontscheping van zowel gasten als bemanning voltooid heeft.         

Gasten en bemanning waren in goede gezondheid en er was geen sprake van kritieke situaties. Bij het verlaten van het schip werden de gasten bijgestaan door de bemanning, de leden van het Costa ‘Zorg Team’ op het eiland en door assistentie verzorgd door lokale autoriteiten.  Het aantal gasten dat besloot het aanbod van Costa Cruises te accepteren om hun vakantie verder door te brengen op de Seychellen is verhoogd tot 70 procent van de in totaal 627. Deze gasten zijn naar hun hotel gebracht waar zij op kosten van de maatschappij een of twee weken vakantie vieren op de eilanden Praslin, La Digue, Silhouette en Cerfs. Costa Cruises organiseert ook hun tergvlucht na de vakantie. De resterende 30 procent van de gasten die besloten terug te keren naar huis zijn ondergebracht in een hotel op het eiland. Zij verlieten ’s avonds met vluchten die georganiseerd zijn door Costa Cruises vanaf Seychelles International Airport naar Parijs, naar Milaan via Rome en naar Zurich via Wenen. De vluchten komen op 2 maart ’s ochtends aan. 

De maatschappij verontschuldigt zich voor het geleden ongemak van de gasten maar zijn blij hen in goede gezondheid te hebben aangetroffen. De gasten is de volgende compensatie aangeboden: 

  • Volledige terugbetaling van de cruise en de hiermee verband houdende reiskosten
  • Volledige terugbetaling van aan boord gemaakte kosten tijdens de cruise
  • Schadevergoeding gelijk aan het bedrag dat betaald is voor de cruise en in verband houdende reiskosten
  • Voor de gasten die geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid hun vakantie voort te zetten op de Seychellen op kosten van de maatschappij, een voucher ter waarde van de onafgemaakte Costa Allegra cruise voor een gratis reis op elk Costa schip binnen de komende 24 maanden

                                                                                                                                          Costa Cruises wil haar grote dank uitspreken aan de kapitein van de Costa Allegra Nicolò Alba en alle bemanningsleden, aan de gasten van de Costa Allegra, aan de kapitein en bemanning van de Franse zeevissersboot Trevignon, aan de andere marine en luchteenheden die betrokken waren bij de reddingsoperatie van de Costa Allegra, aan de Italian Harbour Office General Command, de lokale autoriteiten van de Seychellen en Reunion, aan het Italiaanse Consulaat en Ambassade en aan de internationale diplomatieke vertegenwoordigers.