Reisadviseurs The Travel Club vallen in de prijzen bij Ras Al Khaimah roadshow

20 september 2019

Frank Oostdam kijkt uit naar ECTAA meeting in het emiraat in december

Renate Bos, reisadviseur bij The Travel Club, nam maandagavond 16 september de hoofdprijs in ontvangst tijdens de Ras Al Khaimah roadshow in Amsterdam. Twee Emirates-tickets, hotelovernachtingen in prachtige resorts en vele excursies, waaronder ’s werelds langste zipline, completeren haar prijzenpakket. Renate was niet de enige gelukkige quiz-winnaar van de avond, haar collega Sjoukje Hilarides ging ook naar huis met een prachtige prijs. De twee Travel Club collega’s reizen binnenkort samen af naar het veelzijdige emiraat.

Hacer Ulusoy (Rixos Bab Al Bahr), Renate Bos (The Travel Club), Alecia Daluz (The Cove Rotana), Mathieu Hastman (Emirates), Fadi Hachicho (Adventurati) ©Hans de Vries – Get in the picture

Renate Bos, The Travel Club: “Wat een avond, eerst een super interessante presentatie, daarna leuke speeddates en als klap op de vuurpijl ook nog de hoofdprijs winnen.” Tijdens de leerzame presentatie van het verkeersbureau van Ras Al Khaimah keek ze er al samen met haar collega Sjoukje naar uit om het emiraat te bezoeken. “We fantaseerden er al op los hoe we ons daar konden vermaken in een van de prachtige hotels en op de heerlijke stranden met een cocktail in onze hand. En dan ook nog al die leuke excursies, van een trekking door de bergen, sensatie in een jeep door de woestijn en ‘s werelds langste zipline.” Ras Al Khaimah ligt op slechts 45 minuten rijden van Dubai International Airport, om die reden zijn Renate en haar collega van plan om hun reis te combineren met een bezoek aan beide emiraten.

Authentiek en state-of-the-art

ANVR-voorman Frank Oostdam hield tijdens de roadshow een korte speech over de relatie tussen Ras Al Khaimah en ECTAA. “Ras Al Khaimah is een mooie bestemming met een prachtige mix van enerzijds historie, cultureel erfgoed en authenticiteit en anderzijds veel state-of-the-art experience, zoals de langste zipline ter wereld. Leuk om dat begin december zelf eens aan den lijve te kunnen ervaren, want de komende vergadering van de ECTAA, onze Europese koepelorganisatie, vindt dan in Ras Al Khaimah plaats.”

Frank Oostdam (ANVR), Mohamed Khater (RAKTDA), Bart Meijer (Vakantiebeurs) ©Hans de Vries – Get in the picture

Nederland plust met 30%

Voordat alle reisprofessionals deelnamen aan de speeddate sessies, presenteerde de Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) de toeristische ontwikkelingen en statistieken. In 2018 bezochten meer dan 1 miljoen toeristen het emiraat. Dat zal naar verwachting in 2021 doorgroeien naar 1,5 miljoen buitenlandse bezoekers. Nederland is een groeimarkt voor het emiraat, hetgeen wordt onderstreept door een groei van 30% in 2018.

Over Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah, een van ’s werelds snelst groeiende toeristische bestemmingen, wordt gekenmerkt door een rijke cultuur en een 7.000 jaar oude geschiedenis. Het emiraat heeft een keur aan archeologische vondsten en adembenemend natuurschoon, van goudkleurige zandstranden, terracotta duinen, groenstroken vol dadelpalmen tot Jebel Jais, de hoogste bergketen van de VAE.

Voor meer informatie over Ras Al Khaimah bezoekt u www.rasalkhaimah.ae

Over Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA)

De Ras Al Khaimah Tourism Development Authority is in mei 2011 door de overheid van Ras Al Khaimah opgericht. Om in 2021 1,5 miljoen en in 2025 3 miljoen bezoekers te realiseren heeft de RAKTDA als doel om de toeristische infrastructuur te ontwikkelen en het emiraat te positioneren als toonaangevende bestemming voor toerisme en zakenreizen. Daarbij kansen voor duurzame investeringen te creëren en de levensstandaard van haar inwoners te verbeteren. Om haar doelen te bereiken heeft de RAKTDA het mandaat tot regulering van en controle op de toerisme- en hotelsector van het emiraat. Kijk voor meer informatie op www.raktda.com.