Reiziger kiest voor alcoholvrije vlucht

26 maart 2013

Uit een poll gehouden door vliegticketzoekmachine Skyscanner blijkt dat 63% van de reizigers de voorkeur geeft aan een vlucht waarbij geen alcohol aan boord geserveerd wordt.

Dit betekent een flinke ommezwaai, want in 2012 bleek uit een soortgelijk door Skyscanner uitgevoerd onderzoek dat maar 38% voor een ban op alcohol tijdens de vlucht was. Blijkbaar begint het publiek langzaam aan het idee te wennen, nu er steeds meer discussie is over het schenken van alcohol aan boord.

De poll is ingevuld door meer dan 6000 internationale reizigers waarvan een ruime meerderheid voor drooglegging aan boord stemde. De meest aangegeven reden (43%) is dat dronken passagiers de vlucht voor anderen kunnen verpesten, terwijl 20% zegt tegen alcohol schenken te zijn omdat ze zelf geen alcohol drinken aan boord.

Opmerkelijk is dat slechts 16% zegt gebruik te maken van alcoholische versnaperingen aan boord, en dit te willen blijven doen. De andere 21% die stemden tegen drooglegging gaven aan geen alcohol te drinken aan boord, maar vinden dat iedereen dat voor zichzelf moet kunnen bepalen.

Ronald Scheepens van Skyscanner reageert: “Deze resultaten laten duidelijk zien dat alcoholvrije vluchten steeds populairder worden. Het lijkt erop dat reizigers liever afzien van hun favoriete drankje dan uren lang naast iemand te moeten zitten die er eentje teveel op heeft.”