Reiziger wil gratis WiFi op luchthaven

11 februari 2014

Terwijl ‘free WiFi’ steeds gebruikelijker wordt, bieden de meeste Europese luchthavens dit niet of in beperkte mate aan. Uit onderzoek door reiszoekmachine Skyscanner blijkt echter dat maar 14% van de reizigers bereid is voor WiFi te betalen.

Hoewel in veel gevallen het eerste kwartier of half uur gratis is, brengen de meeste Europese luchthavens nog steeds forse bedragen in rekening voor WiFi. Op Schiphol is het nog relatief goed geregeld met het eerste uur gratis (KPN hotspot), want er zijn nauwelijks luchthavens te vinden die onbeperkt WiFi aanbieden.

Uit onderzoek gehouden door reiszoekmachine Skyscanner onder 500 Nederlandse reizigers blijkt dat 86% van de reizigers niet bereid is te betalen voor Wifi en dus ook van mening is dat het gratis zou moeten worden aangeboden. Gevraagd naar de noodzaak om WiFi te hebben, geeft een krappe meerderheid van 51% aan WiFi echt belangrijk te vinden, terwijl 38% van de respondenten toegeeft best even zonder te kunnen en 11% geeft aan het zelfs totaal onbelangrijk te vinden.

Social Media belangrijkste activiteit
Bijna 75% van alle 500 ondervraagden gaf aan gebruik te maken van WiFi op de luchthaven. Daarvan gaf een overgrote meerderheid (48%) aan dit het meeste voor social media te gebruiken. 27,5% van de ondervraagden surft wat op internet en 21,5% gebruikt de tijd voor het aan boord gaan om nog wat werk gerelateerde e-mails te checken. Slechts 3% gebruikt WiFi voor ander amusement zoals online games of films. 

Over Skyscanner
• Skyscanner is een toonaangevende wereldwijde reiszoekmachine en biedt een zeer uitgebreide, gratis vluchtzoekservice evenals direct online vergelijkingen voor hotels en autoverhuur.
• Opgericht in 2003, ontvangt Skyscanner meer dan 25 miljoen unieke bezoekers per maand.
• Skyscanner is wereldwijd geoptimaliseerd en is beschikbaar in 30 talen.
• De hoog gewaardeerde gratis mobiele apps van Skyscanner zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry en Windows 8 -apparaten en zijn meer dan 25 miljoen keer gedownload.
• Het particuliere bedrijf telt ruim 300 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Edinburgh met regionale kantoren in Singapore, Beijing, Barcelona en Miami.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl (http://www.twitter.com/skyscanner_nl>)