SAS benoemt kampioen in slaap vallen

23 maart 2015

Een maand na de introductie van het nieuwe interieur van de langeafstandsvloot organiseerde SAS op de luchthaven van Oslo een slaapwedstrijd. De winnaar viel al na 6 minuten in slaap op de comfortabele businessclassstoelen van Scandinavian Airlines.


De meeste reizigers hechten veel waarde aan goede slaap tijdens een langeafstandsvlucht. Een gegeven dat SAS uiterst serieus nam bij het ontwerpen van het nieuwe interieur van de langeafstandsvloot. De stoelen in de businessclass kunnen niet alleen in volledige ligstand, het beddengoed is van de beroemde Zweedse beddenfabrikant Hästings.


Om de nieuwe stoelen te testen, werd een wedstrijd georganiseerd op de drukke luchthaven Oslo. Iedere deelnemer kreeg 15 minuten de tijd om in slaap te vallen op de stoelen die uiteraard in volledige ligstand werden gezet en onder het comfortabele beddengoed van Hästings. Een slaapexpert was bij het experiment aanwezig, zodat met electrodes het moment van in slaap vallen exact kon worden vastgesteld. De gelukkige winnaar slaagde er in om al in 6 minuten in slaap te vallen. Hij kan verder slapen tijdens de reis naar New York die hij met deze prestatie won.

 

Een impressie van de slaapcompetitie is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=YjWK0htdfLQ&feature=youtu.be