Schiphol in top vijf meest vriendelijke luchthavens van Europa

21 augustus 2012

Vliegticketzoekmachine Skyscanner heeft onderzoek gedaan naar de vriendelijkheid en onvriendelijkheid van Europese luchthavens. Schiphol komt op een niet onverdienstelijke tweede plek van meest vriendelijke luchthavens.

De poll, waaraan 500 Europese reizigers meededen, richtte zich op de ‘grootste’ Europese luchthavens gebaseerd op het vliegverkeer. De respondenten konden een score geven van 1 t/m 10 gekeken naar de vriendelijkheid van de luchthavens waarbij 1 uiterst onvriendelijk en 10 zeer vriendelijk.

Uit deze poll kwam Kopenhagen als meest vriendelijke luchthaven. Hierna volgen respectievelijk Schiphol, Stockholm, Barcelona en Frankfurt. De poll vroeg ook naar de meest onvriendelijke luchthavens. De twijfelachtige eer van meest onvriendelijke luchthaven is voor Parijs Charles de Gaulle gevolgd door Moskou, Istanbul, Londen Heathrow en Madrid.

In de poll werd er ook gevraagd naar waar het meest onbeschofte personeel dan werkzaam was op het vliegveld. Hier kwam het incheckpersoneel als winnaar uit de bus. Zij worden beschouwd als het minst vriendelijke personeel op een luchthaven gevolgd door bagagepersoneel, beveiliging en restaurantmedewerkers. De winkeliers worden gezien als meest vriendelijk. 

Top 5 meest onvriendelijke luchthavens in Europa:

1. Paris 4.86
2. Moscow 5.03
3. Istanbul 5.91
4. Heathrow 5.94
5. Madrid 6.01

 Top 5 meest vriendelijke luchthavens in Europa:

1. Copenhagen 7.08
2. Amsterdam 6.92
3. Stockholm 6.68
4. Barcelona 6.46
5. Frankfurt 6.21