Segway polo cup op Barbados

17 maart 2010

Segway polo cup op Barbados

Van 10 tot 13 juni worden op het Caribische eiland Barbados de officiële wereldkampioenschappen Sewgay polo gehouden. Barbados is zelfs regerend wereldkampioen na het team van Apple medeoprichter Steve Wozniak te hebben verslagen.

Segway polo is een eigentijdse variant op polo. Het komt bijna op hetzelfde neer, met als grote verschil dat de paarden vervangen zijn door Segways, de zeer wendbare tweewielers. Vertrouwen, wendbaarheid en reactievermogen zijn de belangrijkste kwaliteiten van een goed Segway polospeler, die balancerend op de Segway een vaartje van maximaal 20km per uur kan bereiken.

Al in 2003 was sprake van een groepje Segway enthousiastelingen die zijn begonnen met Segway polo. Er werden teams gevormd in landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje en Nieuw-Zeeland. In 2006 werd de International Segway Polo Association (ISPA) gevormd. In dat zelfde jaar vonden de eerste wereldkampioenschappen plaats, de Woz (Afkorting van Wozniak) Challenge Cup, in de Verenigde Staten.

Vorig jaar was Keulen de organisator van de Woz Cup en werd nieuwkomer Barbados met het team ‘Flyin’ Fish’ verrassend eerste. Zij lieten geen spaan heel van het team ‘Sillicone Valley Aftershocks’ van Steve Wozniak. Deze was wel zo sportief de trofee aan de Bajans te overhandigen. Dit jaar mogen de Flyin’ Fish in de Kensington Oval in hoofdstad Bridgetown hun eer verdedigen.

Barbados heeft als eersteklas vakantiebestemming ervaring met het organiseren van grote sportevenementen. In 2006 vond de Worldcup golf er plaats, een jaar later de Worldcup cricket en dit jaar vinden in de Kensington Oval twee grote evenementen plaats; de Woz cup en in mei de Worldtwenty20 Cricket

Meer informatie op http://www.segwaypoloclubbarbados.org/polo/Woz_Challenge_Cup_2010/
Algemene informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl