Skyscanner app 10 miljoen keer gedownload

18 september 2012

De apps van vliegticketzoekmachine Skyscanner zijn ongekend populair. Recent is de Blackberry app toegevoegd en is de Android app vernieuwd met een praktische widget.

De zeer hooggewaardeerde Skyscanner app, die miljoenen vluchten vergelijkt in slechts een paar seconden, is 10 miljoen keer gedownload. De gratis app werd voor het eerst gelanceerd voor de iPhone in februari 2011 en is beschikbaar in 30 talen op de iPhone, iPad, Android, Windows Phone en nu ook BlackBerry.

De nieuwe BlackBerry app stelt de gebruikers in staat hun reis te plannen met vrienden en familie waar ook ter wereld via BlackBerry Messenger.  Vliegticket zoekopdrachten kunnen direct worden gedeeld en de resultaten besproken via instant messenger zodat de beste vlucht en prijs voor de gewenste bestemming kan worden gevonden.

De nieuwe release van de Android app beschikt over dezelfde flexibiliteit en krachtige zoekfuncties, maar geeft deze weer in een widget. Met deze widget op het beginscherm van de smartphone ziet de gebruiker in een oogopslag prijswijzigingen voor gekozen bestemmingen of doet de reiziger inspiratie op voor reisbestemmingen op elke gekozen datum of bijvoorbeeld een specifieke maand.

Elke vijf seconden wordt de gratis Skyscanner app gedownload, want meer en meer reizigers willen onderweg hun reis plannen of inspiratie opdoen. Bijna een derde van de 30 miljoen maandelijkse bezoeken aan de Skyscanner website komt via een mobiel apparaat. 

De meest populaire bestemming waarop gezocht wordt door mobiele gebruikers is ‘overal’. Deze optie stelt gebruikers in staat te zoeken op volgorde van prijs, zodat ze inspiratie kunnen opdoen voor het bezoeken van een bestemming in een bepaalde week, maand of jaar.

Gareth Williams,  CEO en medeoprichter van Skyscanner, zegt:

‘Een van onze voornaamste doelstellingen is om mensen hun reis te laten plannen wanneer ze willen, waar ze willen en hoe ze willen. Wij hebben de tien miljoen downloads van onze mobiele app veel eerder bereikt dan waarop we hadden gerekend en zijn overweldigd door de positieve feedback die onze app ontving. Wij willen mensen voorzien van de meest krachtige en flexibele app om vliegtickets te zoeken, die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk is.  Kijkend naar de toekomst zijn er enkele zeer opwindende ontwikkelingen, zoals stemherkenning functies, die we momenteel verkennen.’

Bonamy Grimes, Director of Mobile en medeoprichter van Skyscanner, zegt:

‘Ons ontwikkelingsteam voor mobiel verdient alle krediet voor het maken van een hele serie apps die op reiszoekgebied het hoogst gewaardeerd zijn. Het is goed even stil te staan bij hoe ver we zijn gekomen in iets meer dan een jaar en de 10 miljoen downloads zijn een prachtige mijlpaal voor Skyscanner.’

Voor meer informatie zie www.skyscanner.nl of volg ons op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)