Skyscanner onthult nieuwe look

23 februari 2012

Skyscanner, Europa ’s leidende vluchtzoekmachine, onthult vandaag een geheel nieuw design. Het nieuwe uiterlijk wordt simultaan op alle markten en in 29 talen uitgerold.

‘’De lanceerdatum werd vorig jaar november al gekozen en we zijn sindsdien met volle kracht bezig geweest om de nieuwe look te creëren’’, aldus Marketing Director Frank Skivington.

‘’We zijn erg gefocust op design bij Skyscanner, maar met de nadruk op het neerzetten van een zo goed mogelijk product. Zo bieden we reizigers een uitgebreide zoekmachine voor vluchten, vliegtickets, hotels en autoverhuur met snelle en slimme functionaliteiten. De constante ontwikkeling en uitbreiding van de website betekent ook dat we bij het design rekening moeten houden met veranderende doelstellingen. Daarbij komt de uitdaging om ons merk te lokaliseren voor al onze internationale websites, zowel van Nederland tot Korea. We kunnen dus wel zeggen dat het een interessant en ingewikkeld project is geweest.

‘’Het nieuwe design is ontwikkeld met de focus op de Skyscanner kernwaarde, namelijk het leveren van een fantastisch basisaanbod, maar wel met een eenvoudige, mooie, snelle en functionele interface. Een van de doelstellingen van dit project was om zowel qua praktisch gebruik als design het beste te leveren. Daarom hebben we gebruik gemaakt van test- en feedbacksessies door consumenten.

‘’De fans van Skyscanner zullen blij zijn dat alle handige Skyscanner zoekfuncties nog steeds op de site staan. Gebruikers kunnen nog steeds in een oogopslag zien welke dagen het goedkoopst zijn om te reizen binnen een hele maand en/of zoeken op eindbestemming ‘overal’ om te zien welke bestemmingen de goedkoopste vliegtickets hebben.

‘’We hebben geprobeerd om deze populaire elementen makkelijker vindbaar en bruikbaarder te maken, en tegelijkertijd de weg vrij te maken voor nieuwe functies en zoekopties die later dit jaar gelanceerd gaan worden’’, aldus Skivington.

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende vlucht zoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)