Skyscanner Travel Trends Report voor het eerst beschikbaar voor Nederland

16 januari 2012

Als Europa’s grootste vluchtzoekmachine heeft Skyscanner als geen ander inzicht in zaken als populaire en snel opkomende bestemmingen, of wat een EK of politieke onrust doet met het aantal zoekopdrachten op de site. Op de Vakantiebeurs werden deze en een aantal andere opmerkelijke resultaten uit het Travel Trends Report gepresenteerd.
Nu de website www.skyscanner.nl in Nederland sneller groeit dan ooit en momenteel 500.000 bezoekers per maand telt, is het rapport voor de eerste keer in de Nederlandse markt gepubliceerd. Een greep uit de belangrijkste uitkomsten:

Opkomende bestemmingen
Singapore als snelst groeiende bestemming is minder verrassend dan het misschien op het eerste gezicht lijkt. De stadstaat biedt een stabiel tropisch klimaat, is brandschoon, veilig en heeft een breed en betaalbaar hotelaanbod. Vietnam deed het met een tweede plaats ook erg goed. Het land is nog authentiek en de infrastructuur laat soms te wensen over. Avontuurlijke fietsvakanties zijn dé manier om Vietnam te ontdekken, iets wat Nederlanders enorm aanspreekt. Er is ook veel belangstelling voor Litouwen, lowcost luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Eindhoven naar de hoofdstad Vilnius en Kaunas voor een bijzonder lage prijs.

Londen blijft populair
Het populairste land voor Skyscanner is Groot-Brittannië. Het grootste deel vliegt naar Londen maar ook het grote aanbod luchtvaartmaatschappijen en luchthavens speelt een grote rol, evenals het goedkope pond. Met de Olympische Spelen in het vizier belooft 2012 nog beter te worden. Italië is een goede tweede en Spanje staat op de derde plaats.

Nederland als bestemming stabiel
Nederland noteert elk jaar een groei van rond de vijf procent, en dat was in 2011 niet anders. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen is de verblijfsduur wel korter en wordt er minder geld uitgegeven. In 2011 zijn het de Spanjaarden met de meeste interesse in ons land, direct gevolgd door de Britten en de Italianen. Op de vierde plek staan de Amerikanen, die hiermee Frankrijk verdreven.

2012 het jaar van voetbal en Olympische Spelen
In 2012 staan grote sportevenementen op stapel. Dat er in Polen en Oekraïne gevoetbald gaat worden, is nu al te merken aan de stijgende zoekopdrachten voor deze bestemmingen. Opvallend is dat er vooral heel veel belangstelling is vanuit landen die het vorige EK hebben gemist, zoals Ierland, Engeland en Kroatië. Deze landen staan momenteel in de top drie zoekopdrachten, direct gevolgd door Nederland. Ook de zoekopdrachten naar Londen gedurende de periode van de Olympische Spelen vertonen een veelbelovende stijging. Bovenaan prijken de Australiërs, waarvan verwacht wordt dat ze in groten getale komen, evenals de Amerikanen, op de derde plaats. Gezien de prestaties van deze landen niet zo’n verrassing, maar Italië, vooralsnog op de tweede plek is dat wel.

Het volledige rapport is te downloaden op het nieuwsgedeelte van onze website http://www.skyscanner.nl/nieuws/artikelen/2012/01/011611-skyscanner-2012-travel-trends-report.html