Snelste man ter wereld neemt gas terug

27 september 2010

Snelste man ter wereld neemt gas terug
Regerend Formule 1 wereldkampioen Jenson Button maakt een opmerkelijke move. Hij kocht een huis in Guernsey, waar een snelheidslimiet van 55 km per uur geldt.
De Britse coureur, die regelmatig snelheden van meer dan 300 kilometer per uur haalt, zal wat vaker op de remmen moeten gaan staan als hij verblijft op dit rustige Kanaaleiland. Het kleine eiland met het milde klimaat en de Franse invloeden meet maar 10 bij 6,5 kilometer. Naast de wegen met een snelheidslimiet van 55 kilometer per uur, zijn er ook nog de Ruettes Tranquilles, een netwerk van plattelands weggetjes waar wandelaars, fietsers en ruiters voorrang hebben op auto’s, die dan ook niet harder dan 25 kilometer per uur mogen rijden (25 km p/u).
Waarschijnlijk koos Jenson Button voor Guernsey vanwege het milde klimaat, de Franse savoir vivre, de indrukwekkende kliffen en klifpaden, de 27 mooie stranden en baaien, de ontelbare goede restaurants en het sfeer- en stijlvolle hoofdstadje St. Peter Port. Het zal een ideale plek voor hem zijn te ontspannen en de batterij weer op te laden zonder snelwegen die hem afleiden.

Touroperators Sunair en Buro Britain vliegen elke zomer direct naar dit bijzondere eiland. Er zijn ook verbindingen via Londen Gatwick en Southampton en het eiland is ook met Condor Ferries vanuit St. Malo te bereiken.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Meer informatie en/of hoge resolutie beeldmateriaal op www.travelproof.nl/perskamer.html en www.guernseyimages.com of via Joke Maassen, tel. 0182–55 05 31, e-mail joke.maassen@travelproof.nl.

Algemene toeristische informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com