Speciaal fietshotel in Istrië

27 april 2010

Speciaal fietshotel in Istrië

Het Valamar Luna Active Resort, dat zojuist weer open is gegaan, is hét adres voor sportievelingen. Het hotel is zelfs een officieel fietshotel.

Het driesterren Valamar Luna Active Resort combineert een comfortabel verblijf met actieve mogelijkheden voor het hele gezin. Het is ideaal gelegen, aan zee, te midden van pijnboombossen en op loopafstand van het oude centrum van Poreč. Een centraal gelegen locatie als startpunt voor een verkenning van Istrië, bijvoorkeur op de fiets. Terwijl de ouders wandelen, joggen of fietsen kunnen de kinderen deelnemen aan sport- en spelactiviteiten die door het hotel worden georganiseerd.

Fietshotel
Het hotel voldoet aan de eisen die worden gesteld aan een fietshotel: er is opslagruimte voor fietsen, er is wasgelegenheid voor de fietsen, er is gereedschap voor reparaties, ontbijt, lunch en diner is qua samenstelling en voedzaamheid aangepast aan de eisen van sporters, speciale ‘high energy’ meeneem lunches kunnen worden besteld, er zijn kaarten met fietsroutes beschikbaar en er is fietsverhuur of dit kan geregeld worden. Daarnaast geeft het hotel elke dag de weersvoorspellingen en staan ze niet te kijken van typische fietsvragen of adressen voor moeilijke fietsreparaties. Valamar Luna Active resort bezit 50 fietsen die gratis ter beschikking staan aan de gast.

Fietsroutes
Het hotel biedt drie routes aan die onder begeleiding vanuit het hotel worden uitgevoerd:
Baredine route – deze tour gaat naar de Baredine grot, een prachtige grot met stalagmieten en stalactieten. De tocht duurt 31/2 uur en de afstand is 12 kilometer. Van een heel ander karakter is de Vrsar route. Deze duurt met 17 kilometer ongeveer 5 uur en voert langs de prachtige kust naar het vissersdorp Vrsar. De Lanterna tour tenslotte, leidt ook langs de kust en gaat over een afstand van 15 kilometer.

Faciliteiten
Hoewel de nadruk op fietsen ligt, biedt het hotel ook een fitness ruimte, een multifunctioneel sportveld en in de nabijheid een sportcentrum en tennisbanen. Nieuw in 2010 is het wellness center voor de nodige ontspanning na het zware werk.

Meer informatie over dit hotel op www.valamar.com