Spencer Tunick maakt nieuwste collectieve kunstproject in València

18 maart 2019

De Amerikaans beeldend kunstenaar en fotograaf Spencer Tunick, bekend om zijn creatieve installaties met duizenden naakte mensen, maakt zijn nieuwste project in València. Zaterdag 30 maart organiseert hij samen met het culturele platform Intramurs een grote, collectieve naaktfotosessie in de Spaanse stad.

Poseren voor Spencer Tunick tijdens weekend València
Aan het unieke event kunnen 3000 mensen meedoen die bereid zijn om naakt te poseren onder de artistieke leiding van de kunstenaar zelf. Dit kunnen zowel inwoners van València als bezoekers van de stad zijn; een unieke gebeurtenis en een perfecte reden om dat weekend naar València te af reizen. Om naar huis te gaan met een niet zo’n alledaags vakantiekiekje; iedereen die deelneemt krijgt na afloop een exclusieve print van het gemaakte beeld.

Iconische foto’s
De iconische foto’s van Tunick typeren zich door grote groepen mensen die op een creatieve manier in openbare ruimten en in de natuur worden neergezet. Door ze op een bepaalde manier op te laten gaan in de ruimte en het landschap, krijgen de foto’s een abstract karakter. De kunstenaar was in 2007 al eens in Amsterdam, zo maakte hij een foto van 2000 mensen in het Europarking gebouw op de Marnixstraat.

De inschrijving is open voor mannen en vrouwen. De duizenden deelnemers zullen door de straten van de stad lopen.
Inschrijven kan hier: https://www.spencertunick.intramurs.org/en/