Sprookjesschip voor het eerst te water

6 augustus 2010

Sprookjesschip voor het eerst te water
Vandaag vond ter ere van de technische tewaterlating in Venetië een ceremonie plaats van de Costa Favolosa, het 15e schip van Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij Costa Cruises en het vierde schip dat Fincantieri in twee jaar tijd afleverde aan Costa.

Zoals de naam aangeeft (Favola betekent ‘sprookje’ in het Italiaans), is de Costa Favolosa bedoeld het magische karakter van een cruise te benadrukken met een fabelachtige en toch hedendaagse sfeer in een perfecte combinatie met state-of-the-art entertainment. Nieuw op de Favolosa zijn zes nieuwe suites die beschikken over een privé balkon met jacuzzi, een nieuw entertainment gedeelte voor tieners (waar andere leeftijdsgroepen zich ook zullen vermaken) met 4D cinema, PlayStation World, een bar met ijs en popcorn, en een dansvloer. Verder is er een openlucht aquapark voor kinderen met een piratenschip. Bestaande Costa successen, zoals de Samsara Spa, een van de grootste en meest exclusieve wellness centers ooit op een cruiseschip gebouwd, het uitschuifbare glazen dak over het Lido zwembadgedeelte met immense tv schermen, de grand prix race simulator en de golf simulator, komen op de Favolosa terug. Het zwembad gedeelte op het achterdek is vernieuwd en vergroot: meer dan 1000m2 gewijd aan ontspanning met diverse whirlpools.
Ook op milieu gebied maakt de Favolosa gebruik van de nieuwste technologieën: zo is het evenals de Luminosa en Deliziosa uitgerust voor cold-ironing, een manier om in de haven de elektriciteit van de wal te betrekken zodat de generatoren uit kunnen.

De bouw van elk nieuw schip biedt werk aan zeker 3000 mensen, zowel van Fincantieri zelf als toeleveranciers. In totaal is met het investeringsprogramma dat in 2000 is gelanceerd door Costa Crociere S.p.A. Group, waaronder ook de Duitse marktleider AIDA Cruises en het Spaanse Iberocruceros vallen, 9.3 miljard euro gemoeid.

‘De launch van de Costa Favolosa toont de kracht en leidende positie van onze maatschappij,’ aldus Costa Crociere S.p.A. President Gianni Onorato. ‘Ondanks de aanhoudende effecten van de economische crisis en de onzekere vooruitzichten van het wereldwijde toerisme, is onze vloot expansie ononderbroken voortgezet. De kracht en betrouwbaarheid van ons merk, dat voortkomt uit 60 jaar ervaring, en de kwaliteit van ons product zijn van doorslaggevende waarde voor onze cliënten. Dat zien we terug in de positieve resultaten die deze zomer laat zien en een prognose waaruit blijkt dat we af stevenen op 2.1 miljoen gasten in 2010 van de gehele Group, wat neerkomt op een toename van 17% ten opzichte van 2009.’

De Costa Favolosa (114.500 bruto tonnage en een maximale capaciteit van 3.780 gasten), gaat haar eerste cruise in juli 2011 maken. Het is het vierde schip van in totaal vijf nieuwe schepen die tussen 2009 en 2012 worden afgeleverd; een totale investering van 2.4 miljard euro. De toevoeging in lente 2012 van Costa Favolosa’s zusterschip de Costa Fascinosa, besluit het ambitieuze vlootuitbreidingsprogramma van Costa.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl