Tijdloos Guernsey

26 mei 2009

Tijdloos Guernsey

Greenwich Mean Time (GMT) werd in 1909 in Guernsy ingevoerd, bijna 30 jaar later dan in Engeland. Zou dat de reden zijn dat de tijd op Guernsey trager lijkt te gaan?

Tijd is altijd even belangrijk als onbelangrijk geweest in Guernsey. Door de ligging dicht bij Frankrijk is de gewoonte overgenomen ruim de tijd te nemen voor lunches of een strand picknick. De maximum snelheid is 35 mph (nog geen 60 km p/u) en dan is er nog een dicht netwerk van ‘ruettes tranquilles’, mooie en landelijke wegen waar de snelheidslimiet 10 mph is (16 km p/u) en waar fietsers, wandelaars en ruiters voorrang hebben op auto’s.

Terwijl de geschiedenis van Guernsey een belangrijke rol speelt en het eiland volledig pretpark vrij is, is zover nodig toch met de tijd meegegaan. Traditionele hotels, soms zelfs oude landhuizen zijn gerenoveerd tot chique hedendaagse onderkomens. Guernsey heeft uitstekende hotels (vraag het de Fransen) die tevens trendy zijn. Er zijn coole café’s en fantastische beachbars terwijl een paar kilometer landinwaarts families aan een traditionele Sunday lunch in een country pub zitten.

Het is dus tijd om naar Guernsey te komen. De reistijd kan geen rol spelen: nog geen anderhalfuur vliegen van Rotterdam. Zie voor reisarrangementen www.sunair.nl en www.burobritain.nl Algemene informatie op www.visitguernsey.com