Travelproof aan de slag voor Visit Rwanda

3 januari 2019

Via de Ambassade van Rwanda in Den Haag heeft de Rwanda Development Board deze week een partnerschap ondertekend met het toeristische PR- en Marketingbureau Travelproof. Het Goudse bureau zal per direct de volledige toeristische vertegenwoordiging van het Centraal-Afrikaanse land onder haar hoede nemen.

Het vooral door haar geweldige gorillasafari’s bekend staande land is niet alleen een volwaardige safaribestemming, maar kan bogen op een variëteit aan culturele en natuurlijke rijkdom. Naast maar liefst 14 verschillende primatensoorten en ruim 700 vogelsoorten beschikt het land over ruim 4000 hectare aan ongerept bamboewoud en een wildlife dat ruim 150 diersoorten omvat, waaronder de Big 5. Met haar spreekwoordelijke 1000 heuvels, imposante vulkanen tot ruim 4500 meter hoogte, het unieke 227 km lange Congo Nile Trail en het majestueuze Lake Kivu heeft Rwanda veel ‘must sees’ binnen haar landsgrenzen.

Ambities
Rwanda biedt haar bezoekers niet alleen het beste van het Afrikaanse continent, maar laat daarbij eeuwenoude lokale tradities harmonieus hand-in-hand gaan met moderne ontwikkelingen. Het toeristisch product van het land is buiten de enorme aantrekkingskracht van de gorillapopulaties relatief onbekend. In de hedendaagse trend van betekenisvol reizen, het opdoen van unieke ervaringen en het bijdragen aan lokale gemeenschappen ziet Rwanda enorme groeikansen. Zeker gelet op de uitstekende en frequente vliegverbindingen vanuit Amsterdam Schiphol en Brussel Zaventem naar de Rwandese hoofdstad Kigali.

Linda Mutesi, Division Manager Tourism Marketing van de Rwanda Development Board, zegt: “Wij zien op Europese markten een enorm groeipotentieel in het toerisme. De Nederlandse markt heeft al sinds decennia een zeer grote en ook groeiende doelgroep voor Afrika-reizen. Niet alleen gericht op safari’s maar juist ook op de rijke en gevarieerde culturen van ons continent. Het aantal gespecialiseerde reisorganisaties dat op Afrika actief is in Nederland is enorm.”

Communicatiemix
Namens Travelproof stelt Managing Partner Harry Betist: “Samen met onze Rwandese partners hebben we een zeer intensief oriëntatieproces doorlopen. Elke steen is omgedraaid en dat geeft vertrouwen in een goed gestructureerde samenwerking. Onze plannen richten zich op een veelheid aan initiatieven. Zowel met het vizier op de potentiële bezoeker als ook de reisprofessional. Daarbij zullen we zowel klassieke als out-of-the-box communicatie toepassen. Het is belangrijk om Rwanda als compleet Afrikaans vakantieland bekender te maken. Een machtig land met een unieke propositie die veel verder gaat dan alleen safari.”

Meer informatie over Rwanda is te vinden op www.visitrwanda.com

Foto: Excellentie Ambassadeur Jean Pierre Karabaranga en Harry Betist bezegelen het partnerschap tussen Visit Rwanda en Travelproof.