Turkish Airlines serveert beste maaltijden

7 december 2011

Uit onderzoek van Skyscanner is gebleken dat Turkish Airlines de beste maaltijden serveert aan boord. Dit blijkt uit de score die internationale reizigers konden geven aan verschillende luchtvaartmaatschappijen.

De vluchtvergelijkingssite heeft 19 internationale luchtvaartmaatschappijen uitgekozen om beoordeeld te worden op de maaltijden die zij aan boord serveren. Vervolgens is een passagierspanel geselecteerd om het eten aan boord te beoordelen aan de hand van diverse criteria, zoals presentatie en smaak. Per maatschappij ontstond zo een panel van vijf personen die elk maximaal 20 punten konden toekennen.

Turkish Airlines eindigde op de eerste plaats met een score van maar liefst 86 punten. Hun menu’s bestaan uit gerechten als gevulde aubergine en walnotenperentaart. Naast de standaard menu’s biedt de luchtvaartmaatschappij ook een reeks speciale gerechten aan zoals koosjere of vegetarische maaltijden en speciale kindermenu’s.

Op de tweede plaats is Singapore Airlines geëindigd, waar de wereldberoemde chef-kok Gordon Ramsay deelnam aan het culinaire panel. Luchtvaartmaatschappij Etihad eindigde op een derde plaats gevolgd door Aer Lingus en Emirates.

Luchtvaartmaatschappij Score
Turkish Airlines 86
Singapore Airlines 81
Etihad 80
Aer Lingus 78
Emirates 77
Cathay Pacific 75
KLM 75
Qantas 72
Aeroflot 71
Air France 70
Iberia 65
SAS 64
United Airlines 62
British Airways 60
Qatar Airways 57
Virgin Atlantic 57
Alitalia 54
Lufthansa 53
American Airlines 47.5

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland, reageert:

“Het stereotype van de nauwelijks eetbare maaltijden gedurende vluchten blijkt tot het verleden te behoren. In de huidige concurrerende markt moeten luchtvaartmaatschappijen zich onderscheiden van elkaar en de passagiers ervan verzekeren dat zij een fijne vlucht zullen hebben. De maaltijden zijn hierbij een essentieel onderdeel en de laatste paar jaar wordt hier steeds meer in geïnvesteerd door middel van het ‘aan boord halen’ van chef-koks. Deze investering in maaltijden blijkt succesvol te zijn. Vele beoordelaars van dit onderzoek beschrijven het eten als heerlijk en smaakvol en meer dan de helft van de luchtvaartmaatschappijen heeft een score van 70 of meer gekregen.”

Zie hier op YouTube een collage foto’s van de maaltijden, voorzien van commentaar van de passagiers.