Turkiye maakt het verschil met kindvriendelijke hotels

7 mei 2021

Nu de zon steeds vaker haar warmte deelt raken vooral families in de ban van vakantieplanning. Met haar brede scala aan veiligheidsmaatregelen is Turkiye de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen.

Veel Turkse all-inclusive hotels bieden een scala aan animaties voor gasten, zoals workshops voor kinderen en speciale zwembaden voor kinderen en peuters. Waterglijbanen en waterglijbaanparken vindt men in overvloed op populaire strandbestemmingen als Kuşadası, Marmaris, Fethiye en in het bijzonder Antalya. De workshops en sportfaciliteiten in de kindvriendelijke hotels staan altijd onder toezicht van ervaren instructeurs. Met de grote variëteit aan voorzieningen kunnen alle gezinsleden, van jong tot oud, tegelijkertijd genieten van sport, spel en vakantieplezier. Voor optimale veiligheid gelden voor deze hotelvoorzieningen wettelijke veiligheidsvoorschriften en worden ze regelmatig geïnspecteerd.

Boetiekhotels
Toeristen die met het gezin in een intiemere en meer natuurlijke omgeving hun vakantie willen beleven hebben in Turkiye een grote keuze uit kleinschalige boetiekhotels. Veelal met een milieuvriendelijk focus en vanzelfsprekend met inachtneming van de geldende ‘safe tourism’ maatregelen. Zo verwelkomen kleinschalige strandhotels in steden als Karaburun, Bodrum, Fethiye, Datça, Selimiye, Bozburun en Kekova hun gasten in de luwte van olijfbossen en met uitzicht op het kalme azuurblauwe water van de Aegeïsche Zee of de Middellandse Zee. In sommige van deze hotels kunnen kinderen op de boerderij de kippen, eendjes en ganzen voeren of meehelpen bij het plukken van vers fruit en groenten in de organische moestuin. Turkse kusthotels bieden gasten met kinderen bovendien veel faciliteiten voor gezamenlijke hikes of kanotochten. Of om gewoon met elkaar al wandelend de natuur te ontdekken.

Veilig
Ter versteviging van haar leidende positie als veilige vakantiebestemming investeert Turkiye continu in haar ‘Safe Tourism Certification Program’. Er is verplichte deelname voor alle accommodaties met 30 of meer kamers. Tot op heden zijn meer dan 9.000 locaties gecertificeerd. Bovendien is Turkiye een vaccinatieprogramma gestart voor iederen die werkzaam is in de toeristische sector. Voor het begin van het aankomend zomerseizoen zal iedereen gevaccineerd zijn. Hiermee is Turkiye een van de topbestemmingen voor een veilige vakantie.