Uitgebreid kennismakingsprogramma met nieuwe Costa Smeralda voor Costa reispartners

6 december 2019

Costa Cruises bereidt zich voor op de presentatie van haar nieuwe, sensationele vlaggenschip Costa Smeralda. Het Italiaanse bedrijf heeft een reeks spectaculaire evenementen gepland met als hoogtepunt de naamgevingsceremonie. In de overvolle kalender staan unieke ervaringen voor reispartners die volgen na het officiële vertrek van de eerste cruises van het schip op 21 december 2019.

Vanaf januari tot april 2020 wordt het programma voortgezet met een reeks speciale cruises van 3 en 4 dagen, ontworpen om partners te laten genieten van de unieke ervaring van Costa Smeralda, een schip dat is voorbestemd om een ​​’nieuwe koers’ in de cruisewereld te varen.

Costa Smeralda is het resultaat van een uniek en veelzijdig creatief project met het doel het beste van Italië op één plek te vieren en samen te brengen, ontworpen door de bekende hospitality designer Adam D. Tihany en een team van vier prestigieuze architectenbureaus. Bovendien wordt Italiaans design de ster van het CoDe – Costa Design Museum, het eerste museum gemaakt op een cruiseschip. De cruise is een ideale gelegenheid om te ontdekken hoe het aanbod aan boord perfect samengaat met de buitengewone omgeving. Van de Solemio Spa tot de uitgaansgebieden, van thematische bars tot de 16 restaurants en gebieden gewijd aan de eetervaring. Reisprofessionals kunnen elk aspect van de cruise ervaring ontdekken vanuit een uniek perspectief, de scheepsmanagers ontmoeten en zelfs een kijkje achter de schermen nemen in enkele van de belangrijkste gebieden.

De vieringen voor het nieuwe schip zullen uitmonden in het naamgevingsevenement, details worden binnenkort verstrekt.

‘Costa Smeralda is een echt keerpunt, niet alleen voor Costa, maar voor de hele cruisesector. Het is een ongekend schip op het gebied van technologische innovatie en vakantie-ervaring. We willen al onze partners bij dit sensationele avontuur betrekken met een uitgebreid evenementenprogramma op verschillende markten. We zijn er zeker van dat ons nieuwe vlaggenschip de verwachtingen van zowel nieuwe cruisepassagiers als degenen met meer ervaring zal overtreffen, waardoor nieuwe perspectieven en kansen voor Costa en haar partners worden gecreëerd’, zegt Massimo Brancaleoni, Costa Cruises Senior Vice President Worldwide Sales.

Costa Smeralda is het eerste Costa Cruises-schip dat zowel in de haven als op zee wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), een brandstof die zorgt voor een lage impact op het milieu. Met LNG kunnen zwaveloxide- en deeltjesemissies bijna volledig worden geëlimineerd en stikstofoxide- en CO2-emissies aanzienlijk worden verminderd.

De eerste cruise van Costa Smeralda vertrekt op 21 december 2019 vanuit Savona. De route omvat een cruise van een week in de westelijke Middellandse Zee, waarbij Savona (zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag) worden aangedaan. In de zomer van 2020 omvat de route, die ook een week duurt, Savona (zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Cagliari (donderdag) en Civitavecchia (vrijdag). In de winter van 2020/21 wordt in plaats van Cagliari Palermo bezocht.