Vijf tips voor familievakantie in Malawi

23 november 2017

Veel Nederlanders ontdekken Malawi als de complete Afrikaanse vakantiebestemming. Van prachtig wildlife tot luxe accommodaties en van Lake Malawi tot de leukste activiteiten voor het hele gezin. Ontmoet de vriendelijke bevolking, ontdek de prachtige stranden en maak herinneringen voor het leven.

Malawi

In, op en rondom Lake Malawi
Het handdoekje spreiden op één van de mooiste zandstranden van Malawi en opgaan in de relaxte sfeer is natuurlijk het ultieme vakantiegevoel. Maar Lake Malawi heeft veel meer te bieden: voor jong en oud zijn er tientallen activiteiten rondom, op en in het water. Maak kayaktochten en strijk neer op één van de eilanden, ga waterskiën of bezoek een vissersdorpje. Zwem, snorkel of duik in het water en maak kennis met de fantastische onderwaterwereld. Je duikbrevet halen? Genoeg plekken in Lake Malawi waar dat kan.

Malawi

Mountainbiken door natuurparken
Malawi is een van Afrika’s beste bestemmingen om een tour op de mountainbike te doen, vooral in het nog onbekende noorden. De rustige wegen, bijzondere omgeving en de mogelijkheid om in de natuurparken te mountainbiken trekt menig reiziger aan om de fiets te pakken. Is de familie meer van het wandelen? Malawi heeft genoeg adembenemende wandelpaden om het diverse landschap te voet leren kennen.

Malawi

Nieuwe big five bestemming
Eind juli kwam er een eind aan het twee jaar durende project van African Parks, waarbij 520 olifanten uit het Nationaal Park Liwonde en het Majete Wildlife Reserve werden verhuisd naar een nieuw onderkomen in Nkhotakota Wildlife Reserve. Naast de olifanten hebben ook honderden andere dieren hun nieuwe thuis gevonden in het Nkhotakota Wildlife Reserve. Nationaal Park Liwonde heeft begin dit jaar de eerste cheeta’s mogen ontvangen en je vindt er grote aantallen nijlpaarden en krokodillen. Het Majete Wildlife Reserve herbergt talloze wildsoorten, waaronder de Big Five: olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. Hoewel de Big Five zich niet altijd laat zien, herbergt Malawi enorme populaties olifanten, krokodillen, nijlpaarden en is bovendien een waar vogelparadijs.

Malawi

Meet the locals
Malawi doet de bijnaam ‘Warm Heart of Africa’ volledig eer aan. De gastvrije en vriendelijke bevolking verwelkomt je met open armen en geeft je een echt ‘Afrika-gevoel’. Tijdens je rondreis maak je gemakkelijk contact met de locals en heten ze je graag welkom in hun dorp. Kom erachter hoe zij leven, doe mee met een potje voetbal of kijk hoe ze hun prachtige producten voor de lokale markten produceren. Bij diverse lodges zoals de Mvuu Wilderness Lodge, huur je fietsen om de omliggende dorpen te bezoeken. Een andere manier om met het gezin de lokale bevolking te leren kennen, is natuurlijk via vrijwilligerswerk: karmapunten verdienen en een levenservaring opdoen.

Malawi

Luxer dan luxe
Overnachten in Malawi kan vaak in een luxe lodge. Blue Zebra Lodge is zo’n plek: op een afgelegen eiland midden op Lake Malawi, waar je dus alleen met een bootje kan komen. Liever ’s avonds met het gezin genieten van het wildlife? Overnacht dan in een luxe chalet in Tongole Wilderness Lodge, waar je uitkijkt over een populaire drinkplaats voor olifanten. Ook in het Majete Wildlife Reserve spot je vanuit je lodge gemakkelijk wildlife. Mkulumadzi Lodge is de perfecte locatie voor privacy en luxe, aan de oevers van de Shire River, waar tientallen krokodillen en nijlpaarden regelmatig hun neus laten zien.

Malawi Malawi

Benieuwd waar je nog meer kan overnachten? Lees dan het bericht ‘zes droomovernachtingen in Malawi‘.