Vijftiende telg van vloot voorzien van typische Costa signatuur

27 februari 2009

Vijftiende telg van vloot voorzien van typische Costa signatuur

De Costa Deliziosa is het derde nieuwe Costa schip dat binnen een periode van acht maanden in de vaart gaat. Het schip, dat gebouwd wordt door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri, is nu voorzien van de karakteristieke gele schoorsteen met de blauwe ‘C’ er op.

Fincantieri, een van ’s werelds leidende scheepswerven, heeft het maar druk met de bestellingen van Costa, Italiaanse cruisemaatschappij en Europese marktleider. Op 5 juni vindt zelfs een unieke en recordbrekende gebeurtenis plaats, wanneer twee schepen tegelijkertijd worden gedoopt. Op dit moment heeft Costa zelfs de dikste orderportefeuille ter wereld want tot 2012 komen er in totaal vijf nieuwe schepen in de vaart. Met dit alles is een investering van € 2.4 miljard gemoeid. Bij Fincantieri zullen meer dan 3000 mensen bezig zijn met de bouw van deze schepen en nog eens 500 andere bedrijven zijn bij de bouw betrokken zijn, waarvan de meerderheid Italiaans maar ook bijvoorbeeld Imtech. De vloot, nu al Europa’s grootste en modernste, zal in 2012 uit 17 schepen bestaan met een capaciteit van 46.400 gasten.

De Costa Deliziosa wordt het zusterschip van de Costa Luminosa, die na de doop in juni vaarroutes vanuit onze hoofdstad gaat varen. De beide zusters worden de meest luxueuze en geavanceerde van de vloot. Het avant-garde design bestaat uit hoogwaardige materialen zoals marmer, parelmoer en muranoglas. Dan is er het Samsara wellness center van 3500 m2 waar de technogym Kinesis ruimte haar debuut maakt. Het ultramoderne entertainment aan boord bestaat uit een 4D cinema, golfsimulator, grand prix simulator, PlayStation in openbare ruimtes én in de hutten en een roller skate track. Na de doop in februari 2010 gaat het schip varen vanuit Dubai, naar Bahrein. Fujairah, Abu Dhabi en Oman, unieke en door Costa ontdekte nieuwe cruisebestemmingen.
Meer informatie over Costa op www.costacruise.com