Vliegpassagiers dromen van slapen zonder kinderoverlast

19 juni 2012

Terwijl KLM en ArkeFly nog wachten op aflevering hebben enkele andere maatschappijen de eerste Boeing 787 Dreamliners al in de lucht. De lang verwachte Dreamliner belooft passagiers een aangenamere vliegervaring maar een recent onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner.nl onthult welke voorzieningen mensen echt zouden willen in hun ultieme vliegtuig.

De geavanceerde Boeing 787 Dreamliner biedt passagiers onder andere grotere ramen, LED sfeerverlichting, ruimere toiletten, grotere bagagevakken en schonere lucht, maar het onderzoek van Skyscanner onder meer dan 1000 passagiers toont aan dat hun droomvliegtuig er anders uitziet.

Hoewel met 20% van de stemmen de meest gevraagde voorziening speciale capsule-achtige slaapgedeeltes zijn, kiest 26% voor faciliteiten die het geluid en overlast van vliegende families verminderen: 18% noemt geluidsdichte ruimtes voor kinderen om in te zitten en 8% ziet het liefst speciale stoelen waar kinderen niet tegenaan kunnen schoppen.

Maar er zijn ook passagiers die andere wensen hebben. Op nummer vier staan massagestoelen, gevolgd door gratis gebruik van iPads en een doorzichtige vloer. Een speciaal gedeelte voor singles en de mogelijkheid om te kunnen douchen staan op een gedeelde zevende plek, gevolgd door een bioscoop en een cocktailbar.

Skyscanner’s Mary Porter reageert:

‘Als moeder ben ik mij bewust van de stress dat het reizen met kinderen met zich meebrengt. Zowel voor de ouders als voor de kinderen zelf. Ik ben dus ook niet verbaasd dat een geluidsdichte ruimte voor kinderen en stoelen waar kinderen niet tegenaan kunnen schoppen zo hoog hebben gescoord. Dit bevestigt de resultaten van een eerder onderzoek dat kinderen in een vliegtuig vaak een bron van ergernis zijn.

Hoe aantrekkelijk deze mogelijkheden ook klinken, het ziet er helaas niet naar uit dat luchtvaartmaatschappijen deze plannen binnenkort gaan invoeren behalve voor de gelukkigen die businessclass vliegen. Sommige droomvoorzieningen als gratis iPads, bedden, douchemogelijkheid en cocktailbars zijn hier wel beschikbaar. Voor de rest van ons zal het waarschijnlijk bij dromen blijven.’’

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)