Volgens Skyscanner kiezen reizigers eerder voor Ryanair na serviceverbeteringen

1 november 2013

Een meerderheid (67%) van de reizigers geeft aan eerder geneigd te zijn met Ryanair te vliegen nu de Ierse prijsvechter serviceverbeteringen heeft aangekondigd. Dit blijkt uit onderzoek gehouden door reiszoekmachine Skyscanner. 

Van de verbeteringen die deze week door Ryanair werden aangekondigd, waren de 1000 ondervraagde reizigers het meest te spreken over de versoepeling van de regels om een extra handtas (niet groter dan 35cm x 20cm x 20cm) gratis aan boord te kunnen meenemen.

Het onderzoek toonde ook aan dat veel reizigers door diverse budgetmaatschappijen op de luchthaven weleens zijn geconfronteerd met bijkomende kosten. 32% moest wel eens bijbetalen omdat de handbagage niet de juiste afmeting had en 37% moest de handbagage alsnog inchecken als ruimbagage omdat het te groot was om in de cabine mee te nemen.

Linda Hoebe, country manager Nederland van Skyscanner, reageert: ‘Budgetmaatschappijen spelen een belangrijke rol voor de prijsbewuste Nederlandse reizigers. Ryanair heeft met de aangekondigde serviceverbeteringen een belangrijke stap gezet en het is goed te zien dat de reiziger de veranderingen omarmt. Het zal dan ook zeker een positieve bijdrage aan de vliegervaring leveren.’

Over Skyscanner
• Skyscanner is een toonaangevende wereldwijde reiszoekmachine en biedt een zeer uitgebreide, gratis vluchtzoekservice evenals direct online vergelijkingen voor hotels en autoverhuur.
• Opgericht in 2003, ontvangt Skyscanner meer dan 25 miljoen unieke bezoekers per maand.
• Skyscanner is wereldwijd geoptimaliseerd en is beschikbaar in 30 talen.
• De hoog gewaardeerde gratis mobiele apps van Skyscanner zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry en Windows 8 -apparaten en zijn meer dan 25 miljoen keer gedownload.
• Het particuliere bedrijf telt ruim 250 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Edinburgh met regionale kantoren in Singapore, Beijing, Barcelona en Miami.