Voor iedereen een camping in Istrië

5 april 2012

Sinds het prille begin van het fenomeen kamperen wordt Kroatië geroemd als ideale kampeerbestemming. De regio Istrië spant op kampeergebied de troon en met reden.

Ruim aanbod
In heel Kroatië is het prima toeven voor de kampeerliefhebber, maar in Istrië is relatief de grootste keus ‘Best Campsites’ volgens de officiele Kroatische campingwebsite www.camping.hr/nl die ook Nederlandstalige pagina’s biedt.  

Gevarieerd aanbod
Groot, middelgroot of zeer kleinschalig. Naturist of textiel. Ontelbare faciliteiten of eenvoud troef. Eigen tentje of glamping in een luxe mobilehome. En alles er tussen in.  

Mooie  ligging
De campings liggen allemaal aan de  kristalheldere Adriatische zee met een ongerepte kustlijn waar mediterraan ruikende pijnboombossen verkoelende schaduw bieden en waar vele blauwe vlaggen wapperen ten teken dat het er schoon en veilig is.  

Goede bereikbaarheid
Istrië ligt op nog geen 1300 km afstand van Utrecht, waardoor het met een overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk zeer relaxed aan te rijden is. Hooguit levert de (EU) grens in het hoogseizoen wat oponthoud, want er zijn meer mensen die vakantievieren in Istrië!  

Leuke uitstapjes
De camping verlaten voor een dagtocht is geen straf in Istrië. Het groene heuvelachtige binnenland is een culinair mekka. Fietsen door het landschap, grotten ontdekken of naar de sfeervolle historische stadjes; Istrië is een veilig en verrassend mediterraan paradijs. Inspiratie is te vinden op www.ontdekistrie.nl   

En ook..prijsniveau
Een prettige bijkomstigheid is dat het prijsniveau van Kroatische campings zeer aantrekkelijk is, zo blijkt uit recent onderzoek van de ADAC. Dit is de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, die als uitgever van de grootste campinggids, het prijsniveau van campings in Europa onderzocht. De belangrijkste mediterrane concurrenten, te weten Spanje, Frankrijk en Italië zijn namelijk allemaal duurder. Een echtpaar met één kind van 10 jaar is in 2012 in Kroatië gemiddeld € 34,30 per nacht kwijt. In Frankrijk is dit € 37,16, in Spanje € 39,95 en in Italië € 44,61.  
Alles over kamperen in Kroatië en Istrië: www.camping.hr/nl Alles over Istrië op www.ontdekistrie.nl 

Over Istrië:
Istrië is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatië. Van oudsher een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is nu in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een authentieke vakantie ervaring.