Vooral dierenparken populair nu buitenattracties weer open zijn

4 juni 2021

Mede dankzij het zomerse weer trok Nederland er het afgelopen weekend massaal op uit. Ticketplatform Tiqets noteert na de heropening van buitenattracties opvallend veel belangstelling voor dierenparken. Maar liefst 53% van de consumenten kiest daarvoor en met Beekse Bergen als absolute nummer één.

Afgelopen weekend piekte bij Tiqets het aantal boekingen voor dagattracties, waarbij de belangstelling voor alles dat met dieren te maken in het oog springt. Na Beekse Bergen werd de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp Artis en AquaZoo Leeuwarden het meest geboekt. In totaal zijn zes van de top tien attracties dierenparken.

Veel spreiding
Sinds de heropening op 19 mei bestaat 53 procent van alle bij Tiqets verkochte toegangskaarten uit dierenparken. Amusementsparken, waarbij Walibi, de Efteling en Toverland het populairst zijn, nemen ruim 13 procent van de boekingen in.

Floor Rameckers, Regional Director van Tiqets, zegt: “Afgelopen weekend zagen we dat typische familie-attracties het enorm goed deden, met verreweg de meeste belangstelling voor dierenparken, gevolgd door pretparken. De verkopen van overige buitenattracties, zoals rondvaarten, uitzichtpunten en tuinen was vrij gelijkmatig verdeeld met elk zo’n 5 a 6 procent van het totale aantal verkochte tickets.”

Indoorattracties
Met de heropening van indoorattracties zoals musea op 5 juni, noteerde Tiqets dit weekend ook hiervoor de eerste boekingen. Omdat de meeste van deze tickets dezelfde dag (34%) of een dag van te voren (23%) worden geboekt, is het te vroeg om conclusies te trekken. Evengoed ziet Tiqets duidelijk een toegenomen animo en boeken mensen momenteel twee keer langer van te voren dan gebruikelijk om er zeker van te zijn hun tickets te hebben zodra de musea weer open gaan.


Over Tiqets
Tiqets is het online ticketplatform dat cultuur toegankelijker maakt door het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken om cultuur op te zoeken en te boeken. Vanaf de start in 2014 heeft het bedrijf miljoenen mensen laten kennismaken met musea en attracties via direct beschikbare en last-minute tickets en e-ticketing. Tiqets werkt samen met topmusea en attracties wereldwijd, maar is ook een platform voor de minder bekende, verborgen parels.

Tiqets heeft ruim 200 medewerkers die, naast het hoofdkantoor in Amsterdam, werken vanuit Seattle, Las Vegas, Orlando, Philadelphia, Londen, Kopenhagen, Parijs, Barcelona, Rome, Wenen, Bangkok, Tokio en Osaka. Kijk voor meer informatie op Tiqets.com