Vrouwen in de luchtvaart bij Delta Air Lines: the sky is the limit

17 maart 2020

Atlanta, 6 maart 2020 – In de door mannen gedomineerde luchtvaartindustrie, zijn bij Delta Air Lines alle vrouwen hoogvliegers dankzij een bedrijfscultuur waar gelijkheid, verscheidenheid en inclusiviteit genderbarrières wegneemt.

Niet voor niets behaalde Delta Air Lines vorig jaar opnieuw 100 procent loongelijkheid en ontving bovendien voor het derde jaar op rij een award voor ‘Best Workplace for Women’ van Great Place To Work® en Fortune – als enige luchtvaartmaatschappij.

Geslacht speelt geen rol bij welke functie dan ook – of het nu gaat om het lossen en laden van koffers, het voorspellen van het weer tot aan het plegen van onderhoud en natuurlijk het vliegen zelf. Delta vrouwen werken in elk bedrijfsonderdeel dankzij eerlijke en gelijke rechten.

Britany Abney, vliegtuigonderhoudstechnicus, werkt aan enkele van de nieuwste vliegtuigen van Delta, zoals de A350 en de A330-900neos en is van mening dat vrouw zijn volstrekt irrelevant is met betrekking tot de functie. “Ik heb dezelfde capaciteiten als iedereen”, zegt Abney. “Het meest uitdagende deel is het leren van alle verschillende onderdelen; je hebt een goed oog voor detail nodig en toewijding om elke dag je best te doen.”

Voor Ramp Agent Karen Borali is de grootste misvatting over de baan dat het niet voor vrouwen is. “We hebben dezelfde verantwoordelijkheden als de mannen. Onder alle weersomstandigheden lossen en laden wij elke dag duizenden koffers, post en vracht. En als er een vliegtuig ijsvrij gemaakt moet worden, staan wij klaar. Man of vrouw, we letten op elkaar en werken volgens strikte procedures zodat Delta-passagiers en collega’s veilig naar huis gaan.”

Generatie na generatie blijven inspireren

De jaarlijkse WING (Women Inspiring our Next Generation) vlucht van de luchtvaartmaatschappij wordt door vrouwen georganiseerd met als doel meisjes al op jonge leeftijd te laten kennismaken met een STEM-carrière (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Meer dan 600 studenten hebben sinds de start in 2015 deelgenomen aan deze vluchten.

Eerste officier Aluel Bol zegt hoe belangrijk is om meisjes te interesseren voor een carrière in de luchtvaart. “Kinderen zien de wereld nog zonder belemmeringen en op deze manier wordt hun interesse voor de luchtvaart gewekt voordat ze vooroordelen ontwikkelen over werk dat ‘alleen voor mannen’ geschikt is.”

De strategie van Delta is dan ook gericht op het aanpakken van ondervertegenwoordiging door jong talent de kans te geven om te groeien en hen te inspireren, individuen te koesteren en economische, raciale en genderbarrières weg te nemen.