Weer meer Nederlanders naar Istrië

26 november 2009

Weer meer Nederlanders naar Istrië

Het Kroatische schiereiland Istrië heeft afgelopen zomer bijna 150.000 Nederlanders ontvangen. Dit komt neer op een groei van drie procent.

Met drie procent lijkt de groei bescheiden maar in de huidige omstandigheden is het een goed resultaat. De populariteit van Istrië onder Nederlanders wordt voor een deel verklaard door het campingaanbod, Istrië geldt binnen Kroatië als de meest ontwikkelde campingbestemming met relatief de meeste campings, en ook de meeste campings van hoge kwaliteit. Kroatië heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in het campingaanbod en het is dan ook geen wonder dat Nederland als campingminnende natie Istrië goed weet te vinden. Naast campings biedt Istrië een grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden. Er zijn hotels en appartementen in alle prijsklassen, en het grote en brede aanbod privé accommodatie is opvallend. De kleinschalige en vaak door familie gerunde accommodaties zijn er in vele soorten: privé appartementen, boetiekhotels of agrotoerisme. De goede prijs/kwaliteit verhouding en vooral het authentieke en kleinschalige karakter spreken veel mensen aan. De 150.000 Nederlanders in Istrië boekten deze zomer in totaal 5 procent meer overnachtingen dan verleden jaar. Nederlanders zijn dan ook een belangrijke en graag geziene gast op dit groene Kroatische schiereiland.

Algemene informatie over Istrie en over privé- en kleinschalige hotels op www.istra.hr Meer informatie over campings in Kroatië en Istrië op www.camping.hr.