Weinig animo voor ‘mile high club’ onder Nederlanders

12 februari 2013

Uit onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner blijkt dat het plezier van de Britse reiziger al begint in het vliegtuig. Volgens cabinepersoneel zijn het namelijk  de Britten die vermoedelijk het grootste deel uitmaken van de ‘mile high club’.

Het onderzoek dat is gehouden onder meer dan 700 cabinepersoneel leden toont aan dat het niet alleen de Britten zijn die van een beetje kattenkwaad in de lucht houden. Australiërs, Duitsers, Fransen en Brazilianen maken de top vijf compleet. Wij Nederlanders zijn blijkbaar toch braver of discreter dan gedacht.

Velen zien de baan van cabinepersoneel als een droombaan omdat zij in de unieke positie zijn om in contact te komen met mensen van over de hele wereld. En met ongeveer drie miljoen passagiers in de lucht per dag wordt ook het cabinepersoneel weleens geconfronteerd met de pijl en boog van cupido onder werktijd.

Driekwart van het ondervraagde cabinepersoneel geeft aan weleens mee uit gevraagd te zijn door een passagier gedurende een vlucht. En blijkbaar bloeit er vaak iets op in een vliegtuig, want 14% van het cabinepersoneel heeft weleens een date geaccepteerd.

Karin Noble van Skyscanner en voormalig stewardess, zegt: “Passagiers raken vaak verveeld tijdens een lange vlucht en verzorgen dan soms hun eigen ‘in-flight entertainment’. Het onderzoek toont aan dat het voornamelijk de Britse reiziger is die net een stapje verder gaat om de vlucht zo prettig mogelijk te maken!’’

“Ook ziet het er naar uit dat veel reizigers op zoek zijn naar een beetje romantiek in de lucht. In al die jaren dat ik werkzaam was als stewardess zijn er zoveel collega’s van mij mee uit gevraagd door een  passagier. Er is er zelfs een getrouwd met een passagier die elkaar vaak tegenkwamen op dezelfde route. Dus een tip voor singles; vlieg weg met Valentijn en misschien is het wel de start van iets moois!’’