Winters stadsplezier in Oost-Frankrijk

31 december 2019

De streken Champagne, de Ardennen, Lotharingen, de Elzas en de Vogezen, samen Grand Est genoemd, zetten elk een stad in de schijnwerpers. Uiterst geschikt voor een citybreak, een vriendinnenweekend of om er gewoonweg gezellig tussen uit te gaan met het hele gezin. Laat je verrassen en stap in de auto om deze steden deze winter nog te ontdekken.

Champagne

Troyes is met zijn smalle straatjes en schots en scheve pastelkleurige vakwerkhuizen extra sfeervol in de wintermaanden. Struin overdag langs de bijzondere kerken, basilieken en kathedralen, om ’s avonds jezelf volledig in de watten te laten leggen in Hotel de la Poste. Dit designhotel is een opvallende verschijning in het hart van het historische centrum en is voorzien van geweldige spafaciliteiten. En omdat hier ontspannen en champagne hand in hand gaan ga je een minibreak tegemoet bomvol bubbels en klinkende glazen.

De Ardennen

In het hart van Charleville droom je heerlijk weg in een Rimbaud suite. De 19-eeuwse dichter heeft in de hele stad zijn sporen achtergelaten en zo ook in het Rimbaud aparthotel, op loopafstand van Place Ducale. Speciaal tijdens de wintermaanden organiseert de Ardense stad de lantaarntour, een avondwandeling die je door de oude straten van Charleville voert. Overdag is de stadse charme al goed zichtbaar, maar wanneer alle lichtjes aan gaan zorgt dit voor een extra betoverend gevoel. In anderhalf uur tijd vertelt een gids je al lopend meer over de geschiedenis die achter de gevels schuil gaat.

De Elzas

Straatsburg is met zijn pittoreske straatjes, grachten en oude bruggen het perfecte decor voor een romantische setting. Van 7-16 februari a.s. organiseert de stad voor het achtste jaar op rij het Strasbourg Mon Amour festival. Tien dagen die bol staan van exclusieve concerten, gastronomische diners, romantiek en nog vele andere verrassingen. Overnachten doe je volledig in stijl in het luxe vijfsterren Hôtel Régent Petite France & Spa en bij aankomst wacht je een heerlijke fles champagne om te toosten op een romantisch verblijf.

De Vogezen

La Bresse, het grootste skiresort van de Vogezen, is een heerlijke bestemming voor alle sneeuwliefhebbers onder ons. Het is een geweldig gevoel om ’s ochtends vroeg de piste te betreden en de eerste sporen achter te laten in de verse, krakende sneeuw, terwijl je de zon langzaam boven de wit bedekte bergtoppen ziet opkomen. Naast skiën is er bij Wiidoo Gliss genoeg te beleven, van snowtubing tot sneeuwschoenwandelen voor de allerkleinsten. En na een actieve dag kom je goed tot rust in een van de Bol d’Air chalets of boomhutten. Garantie voor een extra knus en warm winters verblijf.