Wintertijd! Gouda bij Kaarslicht & meer sprankelende tips

Neem knus, karakter en kaas en je krijgt: wintertijd in Gouda. Met een absolute hoofdrol voor sfeer en stralende lichtpuntjes. Letterlijk met het internationaal vermaarde Gouda bij Kaarslicht, maar ook als je op een koude dag aanschuift voor een dampende, Goudse kaasfondue. Laat die donkere dagen maar komen met deze wintertips!

Gouda

Oudste lichtfeest van Nederland: Gouda bij Kaarslicht
Een Noorse woudreus als kerstboom, duizenden kaarsen die de duisternis oplichten en een middeleeuws marktplein als decor. Gouda bij Kaarslicht is een feest voor het oog. Dit oudste lichtfeest van Nederland trakteert je op vrijdag 15 december op een sprookjesachtige avond, met alleen al in het Stadhuis 1500 kaarsen die de ramen verlichten. Inclusief muziek, een levende kerststal,  historische stadswandelingen en de Winterfair in de Sint-Janskerk (15 en 16 december) waar je brocante, vintage kleding en kerstspullen shopt en warme chocolademelk drinkt.

Gouda

Sfeervolle winterwandeling tijdens Goudse Glazen Uitgelicht
Wist je dat de Sint-Janskerk in Gouda bijna de helft van al het zestiende-eeuwse glas heeft dat Nederland bezit? De 72 gebrandschilderde ramen zijn op hun mooist tijdens Goudse Glazen Uitgelicht, wanneer de machtige kerk van binnenuit is verlicht. Hét moment voor een winterwandeling door de donkere, middeleeuwse straatjes rondom. Te zien van 15 december 2017 tot en met 7 januari 2018. In de Sint-Janskerk, op 20 en 21 december, sfeervolle kerstconcerten met lady of soul Berget Lewis en het ZO! Gospel Choir, het beste Black gospelkoor van Nederland.

Gouda

Schaatspret op Goudse ijsbaan rondom het Stadhuis
Dé winterse troef van Gouda dit jaar: een ijsbaan rondom het monumentale Stadhuis in hartje centrum. Een rondje stadhuis en pootje over met zicht op de historische binnenstad zorgt voor memorabele momenten. Helemaal als de felle ijsbaanlampen doven en kaarslicht het overneemt. Koek-en-zopie, kerstboom en kerklokkenspel doen de rest. De schaatsen kunnen uit het vet vanaf 20 december 2017 tot en met 14 januari 2018.

Gouda

Verwarmende winterklassieker: kaasfondue
Waar dip je nu beter knapperig stokbrood in gesmolten kaas dan in de ultieme kaasstad Gouda? Met in de kelder van de Fondue Fabriek geurige Gouda-kaas of Gorgonzola in het pannetje en voor niet- kaasfans saté fondue. Ook bij restaurant Belvedère zeggen ze ‘Say Cheese’ met boerenbrood en dipgroenten. Fonduetip nummer drie leidt naar Koeien en Kaas waar de chef naast een good old Goudse kaasfondue Zwitserse bergkaas van Hollandse bodem, de Vinkethaler, van de plank haalt.

Gouda

Guilty pleasure-kerstrecepten, kaascake misschien?
Kaas is en blijft onweerstaanbaar lekker. In welke vorm of smaak dan ook, kaas is het ultieme comfortfood als de winter knisperende kou tevoorschijn tovert. Daarom de favoriete kaasrecepten van drie Goudse kaaswinkeltjes. Wordt het de stevige boerenkaassoep van het Gouds Kaashuis, een smeuïg gevuld stokbrood van Kaas van Kees of de verrassende, hartige kaascake van ’t Kaaswinkeltje? De heerlijke kaasrecepten die je zo op tafel tovert, lees je hier.

Meer informatie over Gouda is te vinden op www.welkomingouda.nl

Gouda