Zonder test op vakantie naar Turkiye met gezondheidsverklaring

16 juli 2021

Turkiye heeft recent de toegangsprocedure voor reizigers uit veel Europese landen, waaronder Nederland, vergemakkelijkt. Mede vanwege de snel groeiende vaccinatiegraad en de beheerste Covid-besmettingscijfers kunnen Nederlandse ingezetenen zorgeloos naar Turkiye reizen voor hun vakantie, stedentrip of familiebezoek. De reiziger vult online het entry-form in en toont bij aankomst in Turkiye een geautoriseerde gezondheidsverklaring.

Gezondheidsverklaring met vaccinatie of covid-genezing
Het is voor de Turkse autoriteiten van groot belang om Covid-besmettingscijfers te beheersen. Het land was wereldwijd het eerste dat een toeristisch certificeringsprogramma lanceerde (juni 2020). Met de genomen maatregelen en de vaccinaties van toeristische medewerkers is een succesvol programma geïntroduceerd, hetgeen locale medewerkers en buitenlandse bezoekers zekerheid en veiligheid biedt.

Er is niet langer een PCR-test vereist als de reiziger bij aankomst in Turkiye een bewijs van volledige vaccinatie overlegt, dat is afgegeven door de vaccinerende instantie. De laatste vaccinatie dient van minstens 14 dagen voor vertrek te dateren.
Ook met een medische verklaring dat de reiziger tijdens de periode van zes maanden voor aankomst in Turkiye met Covid besmet was en daarvan genezen verklaard is, is niet langer een PCR-test vereist.
In alle andere situaties is een reis naar Turkiye evenzeer mogelijk en dan met een negatieve uitslag van een PCR-test binnen 72 uur of een antigentest binnen 48 uur voor vertrek van de vlucht.

Form for Entry to Turkiye
Vakantiegangers uit Nederland vullen gemakkelijk online een Form for Entry to Turkiye in. Dit dient uiterlijk 72 uur voor vertrek van de vlucht online ingediend te worden bij de Turkse overheid. Voor deze en andere actuele informatie bezoeken consumenten de website van het Turks Nationaal Verkeersbureau.

Geactualiseerde persinformatie
Het Turks Nationaal Verkeersbureau heeft een volledige geactualiseerde en vernieuwde presskit samengesteld, hetgeen voor haar pers- en influencerrelaties veel informatie en inspiratie bevat. Ook heeft het verkeersbureau een uitgebreide beeldbank met (hoge resolutie) beelden en video’s. Mail ons als je de presskit wilt ontvangen.