Zuid-Korea op z’n fotogeniekst: herfstkleuren door het hele land

5 november 2021

De vuurrode, oranje en gele kleurtinten van de bomen in combinatie met de oude paleizen en traditionele Koreaanse huizen (hanoks) vormen een schouwspel dat je nergens anders in de wereld kunt ervaren. Wil je de herfstkleuren achterna? Dit zijn de highlights in Korea.

Seoraksan National Park
Dit park met ruige pieken, hoge watervallen, diepe valleien en vuurrode esdoornbladeren is een hoogtepunt voor natuurliefhebbers. Zoef met de kabelbaan over de bossen naar het Gwongeumseong Fortress. Deze top biedt een prachtig uitzicht over de omringende bergen en helemaal tot aan de zee. Binnen tweeënhalf uur rijden van Seoul bereik je dit grootste park van Zuid-Korea.

Gyeongbokgung Paleis
Het grootste en volgens velen het mooiste paleis uit de Joseondynastie van Korea. De mooie waterrijke tuinen, zoals het paviljoen Hwangwonjeong, zijn de perfecte plek om traditionele architectuur en mooie herfstkleuren tegelijkertijd te bewonderen. Hier duik je ook in de rijke cultuur. Bijvoorbeeld in het National Folk Museum. Bewonder historische artefacten die in het dagelijkse leven van de Koreaanse bevolking werden gebruikt. Het paleis bevindt zich in het noordelijk deel van Seoul.

Deoksugung Stone Wall Road
Deze prachtige 900 meter lange laan met torenhoge bomen en kleurrijk gebladerte is de ideale plek in Seoul om een romantische herfstwandeling te maken. Ben je in voor culturele inspiratie? Op loopafstand ligt het National Museum of Modern and Contemporary Art Deoksugung. Het Seoul Museum of History en de Jogyesa Tempel, dé locatie waar boeddhistische evenementen worden georganiseerd, bereik je binnen 10 minuten met de trein.

Asan Ginkgo Tree Road
In de stad Asan ligt de bijzondere Asan Ginkgo Tree Road. In de herfst vormt zich op deze weg een geel tapijt en als het zonlicht door de honinggele bladeren schijnt is het gele sprookje compleet. Toegegeven, de geur van de gingkozaden is soms wat onaangenaam maar ze zijn wel zeer geneeskrachtig. Bezoek ook het Hyeonchungsa heiligdom, het historische park ter nagedachtenis aan admiraal Yi Sun-shin. Vanaf Seoul is het maar 30 minuten met de hogesnelheidstrein.

Jeonju Hanok Village
Dit dorp in Jeonju is rijk aan Koreaanse geschiedenis. Er is te zien hoe de oude tradities nog altijd in stand worden gehouden. Het dorp telt ongeveer 700 traditionele huizen. De vele beplanting vormt in de herfst een roodgele omlijsting rondom de hanoks. De sfeer in deze authentieke huizen is vredig en rustgevend. Verblijf ook zelf eens in zo’n hanok. Dankzij het vloerverwarmingsysteem ‘ondol’ zijn deze huizen ook in de koelere herfst erg behaaglijk.

Naejangsan National Park
Na een autorit van ongeveer acht uur uit Seoul vallen bij aankomst de esdoornbomen langs beide kanten van de weg meteen op. De bomen vormen een lange boog naar de ingang van dit National Park. De wandelpaden zijn in dit seizoen omgeven door rode en gele bladeren en voeren je naar het Yeonjabong Peak Observatorium. Vanaf hier is het uitzicht schitterend en kijk je uit op het Uhwajeong Paviljoen en de Naejangsa Tempel. Ontdek berglandschappen, adembenemende watervallen en tempels, omlijst met herfstkleuren.