Als eerste van een nieuwe generatie schepen ontving AIDA Cruises deze week de AIDAprima van Mitsubishi Heavy Industries Ltd. Het vlaggenschip is momenteel op weg van Nagasaki naar Hamburg, waar het 7 mei 2016 wordt gedoopt tijdens de 827ste verjaardag van de haven van Hamburg. Bij dit hoogtepunt van de havendagen worden miljoenen toeschouwers verwacht.

De AIDAprima is het elfde schip van de Duitse cruisemaatschappij. Tijdens een officiële ceremonie is het schip 14 maart aan AIDA overgedragen in aanwezigheid van Michael Thamm, CEO van de Costa Group, en Felix Eichhorn, President van AIDA Cruises. De volgende dag is het schip vertrokken uit Nagasaki naar Hamburg, de nieuwe thuishaven.

Vanaf 30 april dit jaar maakt de AIDAprima 7-daagse cruises langs West-Europa’s mooiste hoofdsteden zoals Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam. Voordat de metropolencruise haar primeur beleeft, vertrekt op 25 april een 4-daagse minicruise van Hamburg naar Southampton/Londen. Op 7 mei vindt de officiële doop plaats, als hoogtepunt van de festiviteiten rondom de 827e verjaardag van de haven van Hamburg.

AIDAprima is het eerste schip van een geheel nieuwe generatie zeer energiezuinige AIDA schepen. Het schip is 300 meter lang en 37,6 meter breed en telt in totaal 1643 hutten, 18 bars en 12 restaurants.

Meer informatie: www.aida.de