Seoul is al sinds de 14e eeuw de hoofdstad van Zuid-Korea. De koninklijke paleizen en traditionele huizen matchen wonderwel met de futuristische gebouwen en wolkenkrabbers. Je kan hier met gemak een week doorbrengen maar voor wie niet meer dan een etmaal heeft, is dit het ultieme dagprogramma:

10:00 uur: wisseling van de koninklijke wacht bij het Gyeongbokgung-paleis

Gyeongbokgung Palace is misschien wel het mooiste koninklijke paleis van Korea en toont de prachtige traditionele architectuur van Korea. De tuinen en vijvers rondom het paleis zijn in prachtige harmonie met de natuur en zeer fotogeniek. Het hoogtepunt is de wisseling van de koninklijke wacht die elke dag – behalve op dinsdag – twee keer per dag plaatsvindt om 10:00 uur en 14:00 uur. De ceremonie duurt 20 minuten, daarna reis je terug in de tijd door een rondleiding door het paleis te maken en een indruk te krijgen van het leven in het koninklijk paleis tijdens de Joseon-dynastie.

12:00 uur: Dosirak Café-ervaring op Tongin Market

Tijd om naar Tongin Market te gaan om de honger te stillen na het bezoek aan het Gyeongbokgung Palace. De markt staat bekend om streetfood en Dosirak Café, een lunchbuffet dat bezoekers de mogelijkheid biedt om een ​​breed scala aan banchan (Koreaanse bijgerechten) te proberen tegen betaalbare prijzen. De menu-opties zijn uitgebreid, waaronder rijstwafels, gezonde groenten, fruit, straatsnacks en nog veel meer! Wat deze ervaring nog specialer maakt, is dat je etenswaren kunt kopen met yeopjeon (oude Koreaanse munten).

13:30 uur: rondleiding door Samcheong-dong Road

Opgeladen dankzij de lekkere en gezonde lunch wandel je naar Samcheong-dong, een schilderachtige wijk vol winkeltjes die bestaat uit traditionele gebouwen in Koreaanse stijl met een modern tintje. In deze buurt blijf je foto’s maken. Niet alleen trekken de prachtige muurschilderingen en charmante koopwaar de aandacht, ook de eenvoudige bloemenstalletjes en kleine coffeeshops vormen een geweldige achtergrond voor de mooiste foto’s. Een uur vliegt zo voorbij terwijl je door de sfeervolle steegjes slentert.

15:00 uur: rondleiding door het dorp Bukchon Hanok

Bukchon Hanok Village is een belangrijke traditionele Koreaanse woonwijk in Seoul en ook een geliefde toeristische hotspot die de traditionele Koreaanse stijl en leven laat zien. Tijdens de Joseon-dynastie woonden in deze buurt hoge regeringsfunctionarissen en edelen. Dompel je onder in de schoonheid van traditionele architectuur en het verkennen van de steegjes. Neem even de tijd om de Scenic Views van Bukchon te verkennen, de acht meest schilderachtige uitzichtpunten die Bukchons unieke charme en schoonheid laten zien.

16.30 uur: bezienswaardigheden bekijken en genieten van een kopje traditionele thee bij Insa-dong

Insa-dong is een uniek deel van Seoul, vol met traditionele theehuizen en handwerkwinkels langs de hoofdweg en in de smalle steegjes. Het hoogtepunt hier is het winkelcentrum, ook wel bekend als Ssamziegil. Een eigenaardig ogend gebouw dat lijkt op de vorm van het Koreaanse alfabet “ㅁ”, het wordt beschouwd als de meest ideale plek voor toeristen om souvenirs te kopen of foto’s te maken. Vergeet niet om na het shoppen langs te gaan bij een van de nabijgelegen theehuizen voor een traditionele Koreaanse thee-ervaring.

18:00 uur: mediteren in de Jogyesa-tempel

De Jogyesa-tempel, gebouwd in de 14e eeuw, is het centrum van het Koreaanse boeddhisme. Hier kun je meer leren over Koreaanse spiritualiteit terwijl je kennismaakt met boeddhistische ceremonies en rituelen. De tempel is ook het hele jaar door prachtig versierd met verse bloemen en lantaarns. Stap even weg uit de moderne en drukke stad en geniet van een beetje meditatie en ontspanning.

19:00 uur: diner en nachtleven langs de Cheonggyecheon Stream

Cheonggyecheon Stream is een soort beek die door de gebieden Jongno en Junggu loopt. Langs de beek loopt een 12 kilometer lang pad waar mensen ontspannen kunnen wandelen terwijl ze luisteren naar de zachte geluiden van het stromende water. Cheonggyecheon Stream wordt nog mooier rond Boeddha’s verjaardagsviering en het Seoul Lantern Festival met kleurrijke lantaarns en decoraties. De verjaardag van Boeddha wordt gevierd op de achtste dag van de vierde maand van de maankalender en het Seoul Lantern Festival vindt elk jaar in november plaats. Nadat je bent ondergedompeld in de nachtelijke sfeer, ga je naar een Koreaans BBQ-restaurant. Geniet van verschillende vleessoorten (rundvlees, varkensvlees of kip) bereid op een gas- of houtskoolgrill die in de eettafels zijn ingebouwd. Het is gebruikelijk om een glas soju (rijstalcohol) te drinken bij het gegrilde vlees. Sluit de dag af met karaoke, een typisch Koreaanse sociale ervaring. Op elke hoek van de straat vind je karaokebars. Deze authentieke vorm van uitgaan mag je niet missen in Seoul.