In oktober opent in het emiraat Ras Al Khaimah het allereerste Bear Grylls Explorers Camp (BGEC) van Bear Grylls Survival Acadamy. Voor het eerst kunnen reizigers overnachten op Jebel Jais – de hoogste berg van de VAE – om het avontuur van hun leven te ervaren tijdens de door ervaren instructeurs geleide survival cursussen.

Survivalmeester Edward ‘Bear’ Grylls is een fenomeen. Wereldbekend van populaire tv-shows zoals World’s Toughest Race, Running Wild, You Vs Wild en Man Vs Wild, nam de SAS-getrainde Grylls grootheden als Barack Obama en veel Hollywoodsterren mee op survivalreizen door de wildernis.

Aan het enorme succes van Bear Grylls Survival Academy, gestart in het Verenigd Koninkrijk, wordt nu een vervolg gegeven in het Midden-Oosten met wereldwijd gerenommeerde survivalcursussen. In 2021 volgt de opening van ’s werelds eerste kampeeraccommodatie met Bear Grylls-merk met 20 gerecyclede en opnieuw ontworpen container ‘pods’, die bijdragen aan een pure bergbeleving.

Nu reizigers op zoek zijn naar een ‘nieuw normaal’ op reisgebied, sluit de opening van BGEC naadloos aan bij een veilige reiservaring in de buitenlucht en specifiek gericht op kleinere groepen, volledig volgens de gangbare veiligheidsnormen zoals social distancing.

De eerste survivalcursussen gaan in oktober van start en worden gegeven door Britse experts die zijn opgeleid aan de Bear Grylls Survival Academy. De cursussen zijn ontworpen voor zowel volwassenen en gezinnen als voor bedrijven als teambuildingactiviteit, met opties voor een halve dag, een hele dag en 24 uur. Later in het jaar volgen 48-uurs en instructeurscursussen. Deelnemers worden praktische en extreme overlevingstechnieken aangeleerd die nodig zijn om te overleven in de wildernis. Daarbij is het verrassingselement een belangrijk kenmerk, naast praktische activiteiten zoals: vuur maken in de wildernis, noodopvangplaatsen bouwen, leren hoe je het beste een mes kunt gebruiken om te overleven, hoe een medisch trauma te behandelen volgens instructies op afstand, navigatietechnieken en overleven bij extreme weersomstandigheden.

De accommodatie waarin vanaf 2021 bezoekers kunnen overnachten, biedt huisvesting aan maximaal drie gasten en eenvoudige self-catering faciliteiten inclusief een privébarbecue op een privéterras om maaltijden te bereiden. Perfect voor wie op zoek is naar een echte buitenervaring om te ontspannen en weer in contact te komen met de natuur.

Bear Grylls Explorers Camp in Ras Al Khaimah opereert conform de hoogste wereldwijde veiligheidsnormen met professioneel opgeleide instructeurs die de gezondheid en het welzijn van de deelnemers in elke fase garanderen. Maatregelen op het gebied van sociale afstand zullen ook worden gevolgd in de uitgestrekte buitenruimte die op Jebel Jais wordt geboden.

De cursussen van de Survival Academy beginnen in oktober en de accommodatie is beschikbaar in 2021. Alle pakketten staan ​​op beargryllscamp.ae