De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is een samenwerking aangegaan met de wereldkampioen schaken Magnus Carlsen. Dit geeft reizigers de unieke mogelijkheid het op te nemen tegen de hoogst genoteerde schaakspeler in de geschiedenis.

Als onderdeel van de samenwerking met Magnus Carlson en zijn bedrijf Play Magnus AS kondigt SAS de lancering aan van de Play Magnus game aan boord van alle SAS inflight entertainment systemen vanaf deze maand.

SAS is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die Wifi biedt tijdens lange afstandsvluchten. Passagiers die vliegen in een van de geüpgradede vliegtuigen kunnen tijdens hun vlucht Play Magnus game gebruiken. Op het entertainment systeem kunnen passagiers het op verschillende niveaus tegen Magnus opnemen: verdeeld in leeftijdscategorie op basis van het niveau dat Magnus zelf had op die leeftijd – van 5 tot zijn huidige 25 jaar.

Passagiers op lange afstandsvluchten krijgen eerst een introductievideo te zien waarin Magnus Carlson de passagiers uitdaagt het tegen hem op te nemen. Daarnaast zijn er zes tutorials beschikbaar op SAS TV. Deze zitten boordevol tips hoe tegen hem te schaken waarmee passagiers hun schaakniveau kunnen verbeteren. Een volgende ontwikkeling geeft passagiers de mogelijkheid te spelen tegen andere passagiers aan boord.

SAS en Play Magnus delen een passie voor innovatie en trekken daarom samen op om de missie van Play Magnus de wereld op een leuke manier een beetje slimmer te maken, te helpen verwezenlijken. Voor Magnus Carlson komt een droom om schaken verder de wijde wereld in te brengen, een stukje dichterbij.

Meer informatie op http://www.flysas.nl/