Het toerisme vanuit Nederland naar Tunesië zit flink in de lift. In 2018 nam het aantal reizigers met 103% toe ten opzichte van 2017. Een versoepeld reisadvies, het vergrote toeristische aanbod en de verbeterde vliegverbindingen hebben een positieve bijdrage geleverd aan de sterke groei. Bedroeg het aantal reizigers naar Tunesië in 2017 nog 11.150 personen, in het afgelopen jaar kozen 22.638 Nederlanders het land met de mediterraans-Arabische mix als bestemming. De meeste Nederlanders reisden voor een zonvakantie naar strandbestemmingen zoals Sousse, Hammamet en de regio groot-Tunis. Maar ook trips naar het eiland Djerba en plaatsen zoals Tozeur rondom het zoutmeer Chott-el-Djerid werden vaker gemaakt.

Veelzijdig en zonzeker Tunesië
Mohammed Attia, directeur van het Tunesisch verkeersbureau in Nederland: “We zijn enorm verheugd dat veel Nederlanders kiezen voor een hernieuwde kennismaking met veelzijdig en zonzeker Tunesië. We hebben de afgelopen tijd veel verschillende kanten van het land laten zien aan consumenten. Van de culturele schatten in de hoofdstad Tunis, mooie stranden, bijzondere parels zoals Sidi Bou Said, golfmogelijkheden tot designhotels. In combinatie met onze intensieve samenwerking met Nederlandse reisorganisaties werpt dit z’n vruchten af.”

Touroperators zetten extra in op Tunesië voor zomerseizoen
De groeiende populariteit van Tunesië is voor de Nederlandse reisindustrie reden om het aanbod voor het komend zomerseizoen substantieel uit te breiden. De vier grote touroperators TUI, Thomas Cook, Corendon en Sunweb komen met meer en nieuwe pakketreizen en verhogen de vluchtcapaciteit. Vooral de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van vakanties naar Tunesië speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de bestemming op nog geen drie uur vliegen van Nederland.

Ook sterke groei in andere Europese markten
De sterke groei is hetzelfde in andere Europese markten. Het aantal bezoekers uit het VK nam spectaculair toe met 342%, het reisadvies werd ook daar versoepeld. In Frankrijk en Duitsland, belangrijke markten voor Tunesië, bedroeg de groei respectievelijk 37% en 52%. Uit België kwamen 93% meer bezoekers dan een jaar eerder.