2010 Barbados Jaar van Actie

5 januari 2010

2010 Barbados Jaar van Actie

Barbados heeft het nieuwe jaar uitgeroepen tot het jaar van ‘Action & Soft Adventure’. Actief genieten dus van zon, zee en zand en niet te vergeten het prachtige achterland.

Zon, zee en zand zijn dé ingrediënten van een geslaagde vakantie. Barbados onderscheidt zich daarnaast door een wereld aan andere vakantiegenoegens te bieden. Themajaren moeten deze mogelijkheden uitgebreid over het voetlicht brengen en na het Jaar van Gourmet in 2009 is 2010 het Jaar van Actie.

Barbados heeft op dat gebied namelijk veel te bieden. Het hele eiland ademt sport. Surfen, om te beginnen. Bij surfers is Barbados al jaren een geliefde bestemming. Hoe anders is dat bij duikers. Barbados is op duikgebied een te goed bewaarde geheim. Om te beginnen liggen hier ongelooflijk veel wrakken. No. 1 duiksite is de SS Stavronikita, een Grieks vrachtschip van ruim 111 meter lang. Maar Barbados, als enige koraaleiland van de West Indies, heeft ook een schitterend en gezond koraalrif met prima zicht.

Naast natuurlijk alle andere denkbare watersporten is er aan land ook genoeg te doen. Er is recent een nieuwe golfbaan bij het al mooie golfaanbod gekomen. En het groene en vrij vlakke achterland leent zich uitstekend voor wandeltochten, mountainbiken of paardrijtochten. Voor thrillseekers is er het zipline adventure in de tropische bossen, grotverkenningen aan de ruige noordkust of in het groene binnenland quad biking.

Kijken naar actie kan ook. Het hele jaar worden internationale sportevenementen georganiseerd. De grootste is wel de cricket worldcup, maar daarnaast diverse surfwedstrijden en regatta’s. Ook worden er diverse sportieve festivals in het teken van sport en actie georganiseerd, te beginnen met het Watermanfestival dat 4 februari begint.

Meer informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl