Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Filter:

’s Werelds eerste Bear Grylls Explorers Camp opent op hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten

In oktober opent in het emiraat Ras Al Khaimah het allereerste Bear Grylls Explorers Camp (BGEC) van Bear Grylls Survival Acadamy. Voor het eerst kunnen reizigers overnachten op Jebel Jais – de hoogste berg van de VAE – om het avontuur van hun leven te ervaren tijdens de door ervaren instructeurs geleide survival cursussen. 

Costa Cruises kondigt na wintervaarschema nieuwe zomerroutes aan

Costa Cruises continueert de geleidelijke hervatting van cruisevakanties. Na de bekendmaking van de wintercruises presenteert de Italiaanse cruiserederij nieuw ontworpen routes van april tot november 2021 met als doel het bieden van de best mogelijke en een verantwoorde cruise-ervaring dankzij verbeterde gezondheidsprotocollen.  

KLM weer naar Rwanda: gezond op reis naar het land van de duizend heuvels

Nu de eerste fase van de heropenstelling voor buitenlandse bezoekers in Rwanda probleemloos is verlopen is Kigali International Airport begin augustus volledig heropend voor internationale (lijn)vluchten. KLM hervat op 7 augustus a.s. haar reguliere vluchten naar de Rwandese hoofdstad Kigali. Aanvankelijk een wekelijkse vlucht en in september op te schalen naar meerdere per week.

30 jaar Delta naar Schiphol tijdens de Covid-19 crisis: extra nadruk op gezondheid en veiligheid reizigers en medewerkers

Delta Air Lines [NYSE: DAL] vliegt deze zomer al dertig jaar naar Schiphol, ook tijdens de Covid-19 pandemie. Een jubileum dat ten tijde van de wereldwijde reisbeperkingen niets meer dan een historisch moment is.

Coronavirus update Travelproof opdrachtgevers

Het coronavirus (covid-19) heeft impact op de hele (reis)wereld. Ook de opdrachtgevers van Travelproof hebben/krijgen hiermee te maken. Op deze pagina vindt u de belangrijkste beperkingen/operationele veranderingen per opdrachtgever.

Ga op kaasreis door de nieuwe Gouda Cheese Experience

1 juni 2020 opent de langverwachte Gouda Cheese Experience haar deuren. Deze interactieve ontdekking van het verhaal achter de wereldberoemde Gouda kaas is een extra reden om de historische stad te bezoeken. 

Zien! Twee Nederlandse vrouwen op ‘gevaarlijke’ roadtrip door Rwanda

Ryanne van Dorst en Famke Louise gingen samen de uitdaging aan; de gevaarlijke wegen opzoeken in Rwanda. Dat is even zoeken, want de infrastructuur in het Afrikaanse land is erg goed. Toch hebben de dames er uitdagende wegen gevonden. En ze hebben ondertussen het groene land van de duizend heuvels én haar bevolking beter leren kennen.

Nieuws uit Rwanda – April 2020

De hele wereld wordt getroffen door de corona-pandemie, in sommige landen moeten niet alleen mensen, maar ook dieren worden beschermd tegen de ziekte, waaronder de berggorilla’s in Rwanda. Veel wetenschappelijke studies tonen aan dat berggorilla’s erg vatbaar zijn voor infecties met pathogenen van de menselijke luchtwegen. Besmetting met COVID-19 kan ernstige gevolgen hebben voor de gorilla’s.

Rwanda webinar

  RWANDA WEBINAR WILDLIFE & CONSERVATION Leer tijdens het webinar meer over de verschillende nationale parken in Rwanda. Zo vertelt Sarah Hall van African Parks meer over Akagera National Park. Waarom is het zo’n uniek park, wat betekent African Parks voor dit park en waarom is het zo belangrijk voor de mensen in de omgeving? Protais Niyigaba geeft meer informatie over het oudste en…

De smaak van Oost-Frankrijk bij jou op tafel

De zon laat zich steeds vaker zien. In tuinen en op balkons is het prettig vertoeven. Een geluk bij een ongeluk nu we meer aan huis gekluisterd zijn. Een passende aanleiding om eens nieuwe gerechten uit te proberen en je huisgenoten te verrassen met Franse klassiekers uit Champagne, Lotharingen, Elzas, Ardennen en Vogezen. Overigens allemaal prachtige reisbestemmingen, die samen Grand Est worden genoemd. Proef…