Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 Filter:
14 november 2023

Winterpracht in Gouda: stad van licht en spraakmakende exposities

De historische binnenstad van Gouda is in december extra sfeervol. Met als hoogtepunt het oudste lichtfeest van Nederland, Gouda bij Kaarslicht, de schitterende gebrandschilderde Goudse Glazen van de Sint-Janskerk van binnen uit verlicht en de eigentijdse lichtobjecten op de expositie Verlicht!

19 oktober 2023

Tulip Experience Amsterdam verkozen tot ’s werelds ‘Best Hidden Gem’

De Nederlandse attractie ‘Tulip Experience Amsterdam’ in de categorie ‘verborgen juweeltje’ uitgeroepen tot beste ter wereld bij de Remarkable Venue Awards van Tiqets. Het familebedrijf uit de bollenstreek is hiermee de eerste Nederlandse wereldwijde winnaar.

29 september 2023

Turkse archeologische vindplaats Gordion en Anatolische houten zuilenmoskeeën op UNESCO Werelderfgoedlijst

De archeologische vindplaats Gordion, bekend van de legende van de Gordiaanse knoop, en vijf unieke houten zuilenmoskeeën in de regio Anatolië zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Met deze officiële registraties komt het aantal werelderfgoedsites in Türkiye op 21.

6 september 2023

Festivalweekend De Verwondering start bruisend najaar in Gouda

Dit najaar krijg je de festivalsmaak te pakken in Gouda! Met De Verwondering, een nieuw 3-daags festival voor een wervelende culturele reis langs muziek, beeldende kunst en straattheater. En tijdens Zotte Zaterdag, waar eigentijds theater plaatsmaakt voor middeleeuwse gekte.  

8 augustus 2023

Kleurrijk Delta Air Lines viert Pride tijdens Canal Parade

Medewerkers uit diverse geledingen van Delta Air Lines hebben op 5 augustus vol trots deelgenomen aan de Canal Parade, een van de hoogtepunten van het Amsterdam Pride-festival. Dit was de eerste keer dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij deelnam aan dit kleurrijke evenement, dat tienduizenden toeschouwers langs de grachten van de stad trok.

25 juli 2023

Michelin-sterren aanstaande in Turkse steden İzmir en Bodrum

Michelin heeft de uitbreiding van de Michelin Gids met de Turkse steden Izmir en Bodrum bekendgemaakt. De inaugurele restaurantselecties voor deze steden zullen, samen met de tweede editie van de Michelin Gids İstanbul, worden onthuld tijdens een ceremonieel evenement in Istanbul op 9 november a.s.

21 juni 2023

Gouda gaat voor een duurzame zomer

Met de enige Fairtradestraat van Nederland en tal van originele duurzame initiatieven is Gouda dé plek om duurzaam en groen de zomer te vieren! Van neuzen tussen brocante items op Gouds Montmartre, een groene wandeling, smullen van bio-gerechten in Goudse restaurants tot speuren naar vintage finds in de sfeervolle Goudse Straatjes.

30 mei 2023

Tiqets viert mijlpaal van meer dan 30 miljoen verkochte tickets 

Tiqets, het toonaangevende online ticketplatform voor musea en attracties, heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt door zijn 30 miljoenste ticket te verkopen, een skip-the-line ticket voor de kathedraal van Milaan.  

12 januari 2023

Türkiye verwelkomt evenveel bezoekers als voor de pandemie

Het Turkse Minsterie van Cultuur en Toerisme meldt vandaag dat de jaarlijkse bezoekersaankomsten weer op het hoge niveau van 2019 zijn. Volgens de laatste toerismestatistieken van het land is de populariteit van Türkiye ongekend hoog.

24 december 2022

Travelproof Marketing & PR professional gezocht

Ben jij een ondernemende en innemende persoonlijkheid met een passie voor reizen, lifestyle en communicatie én ben je toe aan een nieuwe carrièrestap? Lees dan verder..