5 topcruises voor 5 type vaders

10 juni 2016

Vaderdag is het moment om je vader te laten weten dat je hem lief, leuk en stoer vindt en waarom hij zo belangrijk voor je is. Niets leukers om hem dan een cruise cadeau te doen of samen met hem echt eens die relaxte reis te maken. Omdat iedere vader uniek is: 5 cruises voor 5 type vaders.

Avontuurlijke vaders: natuurreis Noorse fjorden en IJsland
Ruige natuur, majestueuze fjorden, Vikingen, vismarkten en imposante geisers. De cruise voor avontuurlijke vaders is natuurlijk die door de machtige Noorse fjorden, de Noordkaap en IJsland. De zomer is beste tijd om te gaan, dan is de natuur op haar mooist en de temperatuur aangenaam. Negen dagen lang met de NeoRomantica vanuit Amsterdam, beginnend in Bergen. Daarna meert het schip aan in Hellesylt, het Geiranger fjord, Andalsnes, Olden, Flam (Aurlandsfjord) en Stavanger. Opstappen kan op 27 juni, 6 juli en 25 augustus 2016.

Futuristische Daddy Cool vaders: Dubai en Arabische Emiraten
Hoger dan hoge wolkenkrabbers, soeks, slapen in de woestijn, een drankje in de iconische Burj Al Arab en de beste curry eten. Dubai is er voor de futuristische vader die houdt van coole gebouwen en ‘dune bashing’ met een 4-wheel drive. Vanuit enerverend Dubai 7 dagen lang cruisen met Costa Cruises naar Bahrein, naar Abu Dhabi en Oman. Vertrek in de wintermaanden.

Fashionable vaders met zuidelijke flair: steden in het Middellandse Zeegebied
Vaders die van zon, zee, cultuur en stijlvolle plaatsen houden, gaan op 7-daagse cruisevakantie langs de ‘fine fleur’ van het Middellandse Zeegebied. De Costa Diadema vaart langs de idyllische dorpen van Cinque Terre en meert aan bij de steden Barcelona, La Spezia (nabij Florence), Napels, Marseille en Palma de Mallorca. Wekelijks vertrek vanuit La Spezia, Napels of Savona..

Nieuwbakken of jonge vaders: aan boord met Peppa Pig
De nog jonge vader kan eigenlijk mee op elke cruise in het Westelijk Middellandse Zeegebied, want aan boord van de Costa Cruises schepen valt van alles te beleven voor kinderen tussen vanaf 3 jaar. Zeker nu nu het legendarische tekenfilmfiguurtje Peppa Pig en haar broertje George als vaste gasten meevaren. Met Peppa Pig games, puzzels, een Peppa menu om van te smullen en Peppa Pig in het zwembad heb je aan de kinderen geen kind. De Costa Diadema heeft de Peppa-primeur, op alle andere schepen wandelt het varkentje vanaf de zomer.

Globetrottervaders die oceanen willen bedwingen: wereldreis
Wat een vooruitzicht: bijna 100 dagen op reis langs de mooiste plaatsen in de wereld. Op 2 september 2016 vertrekt de Costa Luminosa vanuit het Italiaanse Savona voor een 98-daagse wereldreis. Over 7 zeeën, 3 oceanen en langs 39 havens in 20 verschillende landen. Vaders komen thuis met verhalen over exotische bestemmingen als Valparaiso en Tahiti en de steden Auckland, Sydney en Dubai. Overigens zijn er ook delen van de wereldreis te boeken, zoals de ‘Cruise van de Grote Oceanen’ vanuit het Spaanse Málaga richting Caribisch gebied, Mexico en de Verenigde Staten.

Meer informatie: www.costacruises.nl