80e Mount Gay Round Barbados Regatta spectaculairder dan ooit

11 januari 2016

Zeilliefhebbers tellen af naar het eerste evenement op de Caribische zeilcalender van 2016: de Mount Gay Round Barbados Series. Met een lange traditie en een line-up om van te likkebaarden.

In 1936 vond de race voor de eerste keer plaats: toen nog vijf schoeners die om Barbados raceten. De prijs was het recht zichzelf de snelste handelsschoener te noemen. Deze prijs was goud waard omdat schepen die hun vracht sneller afleverden dan de concurrentie een flinke premie kregen. Terwijl de meeste schoeners dan ook hun best deden voor die eer, moest de troostprijs voor de langzaamste, een vat Mount Gay rum, worden afgeschaft nadat twee schepen dagenlang op zee bleven dobberen om die prijs te ontvangen. De Nederlandse deelname aan dit evenement doet recht aan deze traditie. De schoener Tres Hombres, recordhouder in zijn klasse, is een professioneel zeilend vrachtschip. Deze 33m Brigantine was de eerste dit jaar om in Barbados aan te meren. Nog een deelnemer die sinds aankomst al vele ogen op zich gericht heeft is nieuw: de MOD70 trimaran – MS Barbados. Nog voordat de race begonnen is al een enorme attractie.

Het evenement, dat begint op 16 januari met de eerste racedag op 17 januari is goed vanaf het eiland te volgen, met races langs de kust, gevolgd door de signature Round Barbados Race en eindigend met de Barbados-Antigua Ocean race op 24 januari. Meer informatie over het evenementprogramma op www.mountgayrumroundbarbadosrace.com Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl

Over Barbados: Het eiland Barbados biedt de meest authentieke Caribische ervaring dankzij de zeer rijke cultuur en geschiedenis, geworteld in het buitengewone landschap. Dat Barbados meer biedt dan zon, zee en strand bewijzen talloze evenementen: de jaarlijkse Mount Gay zeil regatta, Barbados Food & Wine and Rum festival, de organisatie van belangrijke sportevenementen (van golf tot surfen) en Top Gear Festival Barbados. Op het bruisende Barbados is voor iedereen passende accommodatie te vinden: van pittoreske plantagehuizen tot luxe villa’s, van bed & breakfast tot award winnende vijfsterren hotels. Voor de volledige evenementenkalender en overige algemene informatie, zoals een overzicht van to-do’s, de mooiste stranden, restaurants en praktische informatie, zie www.visitbarbados.nl (of .be).