Amsterdam relatief dure stedentripbestemming

1 oktober 2012

Vliegticketzoekmachine Skyscanner heeft onderzocht welke Europese steden het meest waar voor je geld bieden. Istanbul blijkt de voordeligste citytrip, terwijl Amsterdam relatief duur is.

Skyscanner onderzocht in elke stad de kosten van drie overnachtingen in een tweepersoonskamer in een centraal gelegen driesterren hotel, twee kaartjes voor de hop-on hop-off bus tour en twee entreetickets voor de populairste attracties. 

Hieruit bleek dat Istanbul dé stad is waar de toerist het meest waar voor zijn of haar geld krijgt. In deze stad zijn de kosten voor een hotel, een dagje met de sightseeing bus en een bezoekje aan de Galata toren en het Hagia Sophia Museum maar € 198,- per koppel. Op de tweede plek staat Praag waar voor € 277,- hotel, bus en een bezoek aan het Estates theater en het kasteel van Praag zijn inbegrepen. De stad Madrid maakt de top drie compleet want al voor een bedrag van € 325,- zijn hotel, bus en een bezoekje aan het Prado museum en het Koninklijke Paleis voor twee personen inbegrepen.

Op de tiende plaats staat Amsterdam. Vooral de hotelovernachtingen jagen de bezoeker op kosten want hiervoor moet maar liefst € 326,- worden neergeteld. Voor een totaalbedrag van € 408,- zit de hop-on hop-off tour erbij, een vaartocht door de grachten en een bezoek aan het Anne Frank huis. Nog duurder dan Amsterdam zijn Barcelona, Parijs, Londen en Rome.

Linda Hoebe, Marketing Development Manager Skyscanner Nederland, zegt: ‘Ons onderzoek heeft zich gericht op de verschillen in  prijsniveau van verschillende steden. Voor het totale kostenplaatje van een stedentrip neemt de reis er naar toe een belangrijke plaats in. De snelste en gemakkelijkste manier om te zoeken naar goedkope vliegtickets naar deze steden is via onze zoekmachine www.skyscanner.nl of met de gratis Skyscanner app. De flexibele zoekopties maken het mogelijk te zoeken naar bijvoorbeeld goedkope vliegtickets Istanbul vanuit Nederland gedurende elke gewenste periode.’

Voor meer informatie zie www.skyscanner.nl of volg ons op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)