Barbados blijft groeien

27 januari 2009

Barbados blijft groeien

Het aantal Nederlandse toeristen dat vakantie vierde in Barbados is in 2008 met ruim 10 procent gegroeid. Dit ondanks het wegvallen van de Martinair charter, die in winter 2007 al voor een flinke toename zorgde.

Dat het Caribische eiland Barbados de in 2007 dankzij de Martinair charter ingezette groei zou voortzetten, is zeer belangrijk. Barbados, de grootste Caribische bestemming van de UK, blijft investeren in de markten op het continent waarvan Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland veruit de belangrijste zijn.

Barbados onderscheidt zich van andere Caribische bestemmingen door het vrijwel ontbreken van grootschalige resorts en de grote mate van comfort dankzij de hoge levensstandaard. Het is er veilig, ontspannen en authentiek Caribisch. Groot pluspunt is bovendien het grote aantal toprestaurants, waar op ingespeeld wordt door 2009 uit te roepen door ‘Year of Gourmet’. Ocean front dineren in ’s werelds beste restaurants wordt met de gourmet kaart zeer voordelig gemaakt. Andere troeven zijn de jaarlijkse vroegboek actie en de VIP kaart waarmee de bezoeker in het laagseizoen van hoge kortingen op musea, attracties en activiteiten profiteert.

Door de dagelijkse en snelle verbindingen via Londen Gatwick met British Airways en Virgin Atlantic is de moderne luchthaven van Bridgetown dé gateway naar de oostelijke Caribbean. In Nederland is dan ook veel belangstelling voor combinatiereizen waar Barbados wordt gecombineerd met eilanden als Tobago, St. Lucia of St. Vincent. Nu Martinair Barbados via Miami weer opgenomen heeft in het routenet, worden ook meer Florida combinaties gemaakt.

Met de vele acties en door strategische samenwerkingen, informatieavonden en studiereizen verwacht Barbados de groei in 2009 te kunnen voortzetten.

Meer informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl.