Barbados; de paden op de lanen in

31 juli 2012

De beste manier om de subtiele schoonheid van Barbados te ontdekken is te voet. Verlaat de gebaande paden en geniet de schitterende ongerepte natuur.

Op Barbados zijn de omstandigheden het hele jaar door ideaal om te wandelen. In het regenseizoen van juni tot november kan er echter een plotselinge korte tropische bui vallen, maar dit mag de pret niet drukken. Op Barbados wordt de regen niet voor niets ‘liquid sunshine’ genoemd en alleen dat zegt al genoeg over de sfeer op het eiland.

De noord- en oostkant bieden de mooiste mogelijkheden voor een wandeltocht. Hier zijn de woeste landschappen van de Atlantische kust en de indrukwekkende kliffen. Er zijn ook paden te volgen die het binnenland in gaan en naar verschillende historische locaties leiden om een intiem kijkje te bieden in de flora en fauna van Barbados.

Lokaal agentschap WIIT (West Indian International Tours) komt zelfs met een speciaal wandelpakket genaamd ‘Step by Step’. Dit pakket biedt verschillende wandelroutes aan die worden begeleid door een professionele gids. Er zijn acht routes variërend met een moeilijkheidsgraad van makkelijk tot gemiddeld met prijzen vanaf 20 euro tot 90 euro.

Voor wie niet van wandelen houdt maar wel het eiland op een bijzondere manier wil ontdekken biedt Barbados ook nog tal van andere mogelijkheden. Denk aan per segway, een jeep, te paard of de altijd populaire mini mokes.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL