Barbados International Fashion Festival

19 maart 2012

Shopliefhebbers en fashionista’s opgelet, want het International Fashion Festival op Barbados zit er weer aan te komen en is uniek in de Caribbean. Een klein eiland dat op het gebied van mode groot is.

Het International Fashion Festival (IFF) is een extravagant festival waar internationale en bekende designers hun meest recente collectie laten zien. Het vindt plaats van 5 t/m 8 april in het splinternieuwe winkelcentrum genaamd het ‘Limegrove Centre’. In dit winkelcentrum, wat vorig jaar is geopend, zijn veel designwinkels gevestigd. Dit Limegrove Centre verandert gedurende het festival in een internationale catwalk zoals ze te zien zijn in Londen, Parijs en New York. 

Mode, muziek, drankjes en veel plezier zorgen voor een relaxte sfeer. Dit is natuurlijk niks nieuws op Barbados, maar voor deze vier dagen is Barbados het mode walhalla van de Caribbean. De feesten worden georganiseerd door het welbekende Fashion TV en het entertainment wordt verzorgd door lokale Bajan bands.

Dit evenement is het eerste in zijn soort die plaatsvindt in de Caribbean. Hiermee wil Barbados aan de wereld laten zien dat het de top aan design labels biedt en hiermee promoot Barbados zichzelf als de modehoofstad van de Caribbean. Merken als Apple, Cartier, Dior, Gucci, Louis Vuitton, Ralph Lauren en nog veel meer zijn hier te vinden.

Data
5 april: Openingsgala met celebrity Oliver Tolentino
6 april: Modeshow van international designers
7 april: Modeshow ‘mode met een oorzaak’ (deel van de opbrengst wordt in een beurs gestopt voor opkomende designers).
8 april: Grote finale. Rode loper event met als thema ‘Fashionista’.

Even een dagje genoeg van de mode? Dan biedt Barbados natuurlijk ook andere activiteiten aan. Rust lekker uit op een van de 60 stranden die het eiland rijk is, verken het groene binnenland of geniet van de prachtige Caribische Zee. Mode is dan wel seizoensgebonden, maar Barbados is het hele jaar door een geweldige bestemming.

Voor meer informatie over het festival zie: www.bbfashionweek.com Voor informatie over het Limegrove Centre zie: www.limegrove.com

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL