Barbados introduceert FOOD & WINE AND RUM Festival

22 juli 2010

BARBADOS introduceert FOOD & WINE AND RUM FESTIVAL

In de tweede helft van november organiseert Barbados voor de eerste keer een Food & Wine and Rum Festival, waarbij een aantal gerenommeerde chefs hun kookkunsten tonen tijdens een vierdaags evenement.

Op Barbados wordt het leven gevierd met een overvolle evenementenkalender. Hier wordt dit jaar een nieuw festival aan toegevoegd: het Food & Wine and Rum Festival, de opvolger van Taste of Barbados. Het festival wordt een internationale aangelegenheid en vindt plaats van 19 tot en met 22 november 2010. Naast locale chefs zijn ook de Britse chefs Fergus Henderson en Tom Colicchio van de partij en komen de Amerikaanse chefs Marcus Samuelsson, Ming Tsai en Tim Love hun kookkunsten tonen. Zij worden vergezeld door wijnexperts die verdeeld over het eiland demonstraties en proeverijen organiseren voor zowel de lokale bevolking als voor de buitenlandse gasten. Als geboorteplaats van rum, neemt deze nationale drank een belangrijke plaats in. Lokaal Barbadiaans kooktalent zal alles uit de kast halen om het publiek te voorzien van heerlijke hapjes en prachtige demonstraties met veel interactie.

Het evenement wordt georganiseerd door The Barbados Tourism Authority. Als culinaire hoofdstad van de Caribbean en het enige Caribische eiland met een Zagat-rating, is Barbados de ideale locatie voor dit festival. De proeverijen en demonstraties worden gehouden in restaurants en hotels, verspreid over het hele eiland, waaronder Sandy Lane, The Cliff restaurant, George Washington House, Lion Castle Estate en het Fairmont Royal Pavilion.

“Het Barbados Food & Wine and Rum Festival is een fantastisch platform voor het hoogstaande gastronomische niveau van ons eiland,” aldus David M. Rice, President and CEO van de Barbados Tourism Authority. “We zijn vereerd enkele van ‘s werelds meest toonaangevende chefs en wijnexperts op ons prachtige eiland te ontvangen om deel te nemen aan dit eerste klas culinaire evenement.”

Barbados combineert haar authentieke Caribische atmosfeer, cultureel erfgoed, culinaire excellentie en romantiek met een Europees welvaartsniveau. Zij biedt haar gasten kleine gueasthouses, luxe villas, all-inclusive resorts en familie vriendelijke hotels.

Kijk voor het volledige programma en alle informatie op www.foodwinerum.com

Algemene informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl