Barbados op Werelderfgoedlijst UNESCO

7 juli 2011

Historisch Barbados is met haar indrukwekkende Garrison officieel erkend op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De erkenning past in het streven van het Caribische eiland om duidelijk te maken dat het meer biedt dan zon, strand en zee.

De officiële titel is verleend door het werelderfgoed comité tijdens de 35e sessie op het UNESCO hoofdkantoor in Parijs en is te danken aan de Barbados Minister van Cultuur, Stephen Lashley. Hij reisde naar Parijs om te pleiten voor Barbados en met succes.

De Garrison is een klein gebied gelegen in de hoofdstad Bridgetown. Het gebied bezit verschillende historische gebouwen inclusief kazernes voor het leger van Barbados. De Garrison wordt op de lijst bestempeld als een opvallend voorbeeld van architectuur afkomstig uit de tijd dat Barbados nog een kolonie was van Engeland. Deze vorm van architectuur geeft een verhaal weer wat getuigt van de verspreiding van het Britse koloniale rijk en de geschiedenis ervan.

Met deze titel staat Barbados met de Garrison op de lijst naast andere indrukwekkende monumenten zoals de Piramides, het Vrijheidsbeeld en de Chinese muur. Het is daarom een fantastische prestatie dat Barbados als klein Caribisch eiland een plekje op deze lijst heeft weten te bemachtigen. Weer een reden erbij om dit prachtige eiland eens van dichtbij te gaan bekijken.

Meer informatie is te vinden op www.unesco.org

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl
Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL